Снимка: БГНЕСНовият състав на Висшия съдебен съвет избра Боян Магдалинчев

...
Снимка: БГНЕСНовият състав на Висшия съдебен съвет избра Боян Магдалинчев
Коментари Харесай

Съдебният съвет избра Боян Магдалинчев за свой представляващ

Снимка: БГНЕС

Новият състав на Висшия правосъден съвет избра Боян Магдалинчев за собствен представляващ. За него гласоподаваха 13 от членовете на съвета. Другият претендент - Цветинка Пашкунова, събра 9 гласа. Трима от членовете гласоподаваха и срещу двамата.

Магдалинчев беше номиниран от ръководителя на Върховния административен съд с изтичащ мандат Георги Колев. Пашкунова беше издигната от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който напомни, че Пашкунова е била определена в съвета с гласовете на доста от съдиите в страната. И че в предходните препоръки представляващият е бил повдигнат от парламентарната квота в съвета. Колев му опонира, че всички членове на съвета са равни. И въпреки да дефинира Пашкунова като " повече от удачно предложение ", издигна Магдалинчев. Никой различен от членовете на съвета не изрече мнение по предложенията.

Магдалинчев е един от най-приближените до Колев. За член на съвета го номинира ГЕРБ. Той беше претендент и за парламентарен арбитър от квотата на висшите съдилища, само че сътрудниците му избраха да изберат Таня Райковска. М. година Магдалинчев беше подложен на критика за разпределянето на делото за уволнението на следователя Петър Петров. В последна сметка Върховен административен съд " пусна " Петров да си тръгне от правосъдната власт с обезщетение от 18 заплати и без наказване. След мандата си във Висш съдебен съвет Магдалинчев няма да се върне в правосъдната система, тъй като ще е навършил пенсионната възраст 65 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР