Снимка: БГНЕС Цяла една епоха на светлина и човещина си

...
Снимка: БГНЕС Цяла една епоха на светлина и човещина си
Коментари Харесай

Близки и колеги изпратиха актьора бате Николай


Снимка: БГНЕС

" Цяла една ера на светлина и човечност си отива”, написа синът за артиста Николай Николаев (бате Николай), който умря на 77 години след инсулт.

Бате Николай бе обичан от мнозина, а години от живота си посвети да оказва помощ на дребните пациенти със смехотерапия в Пирогов.

Поклонението пред артиста бе през днешния ден от 11.00 часа в централното предверие на Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Николай Николаев умря на 77 години след инсулт.

Николай Стефанов Николаев е роден в град Силистра 18 октомври 1940 година Известен е и с псевдонима Бате Николай. Син е на Стефан Николаев, внук на поп Никола, духовник от Русе и роднина на Васил Левски. Брат е на илюзиониста Васил Николаев-Орфи. Баща на българския художник Стефан Николаев.

Завършва ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов ", в класа на проф. доктор Кръстьо Мирски, 1965.

През 1947 година фамилията му се реалокира да живее в София. Баща му става шеф на Музикалния спектакъл.

Звездата му изгрява като " Бате Николай " в детското тв предаване " Сладкарница Захарно петле ".

Заедно с артиста Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк " Нандо Орфей” и вършат огромни турнета, като клоуни-фокусници. Участва в Коледна стратегия за малкия екран – " Манежа на сънищата ", с присъединяване на Елизабет Тейлър.

Зрителите ще го запомнят и с функциите му на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов”. Преди две години той се включи и в срещата на актьори-ветерани, проведена от шефа на театъра Мариус Донкин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР