снимка БГНЕС Скандалите, свързани с работата на Висшия съдебен съвет

...
снимка БГНЕС Скандалите, свързани с работата на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Цацаров: Българинът не се интересува кои са добрите и лошите във ВСС


фотография БГНЕС

Скандалите, свързани с работата на Висшия правосъден съвет (ВСС) и правосъдната система, са умишлено инспирирани и са с политически привкус, разяснява основният прокурор Сотир Цацаров от Брюксел пред Нова телевизия. Според него тези кавги “са нужни някому, с цел да се поддържа непрекъснато тематиката за положителните и неприятните във Висш съдебен съвет “.

“Само че българският жител – и това го споделям с ясна доза самооценка, изобщо не се интересува кои са положителните и неприятните във Висш съдебен съвет. Гражданите желаят правдивост, а дефицитът на правдивост е на всички места ", сподели Цацаров.

Той утвърди избора на членовете на Висш съдебен съвет от парламентарната квота, макар критикуте за подмолни сделки и липса на претекстове. Според него са излъчени почтени хора, които са получили квалифицирано болшинство от 2/3 от депутатските гласове,.

" Очевидно е, че 2/3 изисква висока степен на политическо единодушие. Няма избор, при който да не е имало у нас, по чисто конюнктурни аргументи, подозрения за манипулиране. Новият Висш съдебен съвет би трябвало да работи по-добре от предния, би трябвало да работи без междуличностните спорове и обвиняванията в лобизъм да надвиват над прагматичността и би трябвало да оправдае упованията на тези, които са го избрали ", сподели Цацаров.

Според него визитата на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка е било политизирано от “политически субекти у нас, които към този момент са много позабравени на политическата сцена и това бе единственият метод те да припомнят за своето битие “.

“Те не можаха да създадат нищо друго, с изключение на да симулират някаква форма на митинг. На което аз бих задал въпроса защо тъкмо се стачкува ", попита той. Юрий Чайка е един от най-близките хора до съветския президент Владимир Путин. Разследването на съветския опозиционен деятел Алексей Навални сподели, че имуществото на фамилията на Юрий Чайка неведнъж надвишава приходите му. Корупционните подозрения към Чайка и до момента не са разсеяни, тъй като Кремъл не си е правил труда да опровергава данните на Навални. Този човек направи публични срещи с българския основен прокурор, министър председател, вицепрезидента и даже с патриарха.

Според Цацаров връзките сред двете прокуратури са професионални и попита има ли значение с чие държавно обвиняване се работи, когато става дума за продан на информация в региона на противопоставяне на тероризма.

Главноят прокурор счита, че Сърбия играе " спектакъл на екстрадиция " с Цветан Василев.

" Ние няма да се откажем от всички законови средства на интернационалната правна помощ, с които да молим, желаеме, настояваме, оказваме въздействие върху сръбските правосъдни управляващи да престанат този спектакъл на екстрадиция ", сподели Цацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР