Снимка: Алексей Навални, фейсбукОтравянето на Алексей Навални e провокация и

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукОтравянето на Алексей Навални e провокация и
Коментари Харесай

В Русия свързаха отравянето на Навални с проекта за газ

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

" Отравянето " на Алексей Навални e провокация и инсценировка. Версията продължава да се постанова в съветските медии, съобщи

В изявление за Новости Леонид Ринк, един от разработчиците на Новичок, обвързва обстановката със строителството на газопровода " Северен поток 2 " и стремежите да се вкарат нови наказания против Русия. Според Ринк, отравянето на Навални идва тъкмо в точния момент, когато е имало задача тъкмо и бързо да се нападна планът. Така те към този момент не се нуждаят от причини, декларира Ринк в следващото си изявление от последните дни.

Ситуацията с влошеното здраве на Алексей Навални и последвалите версии за отравяне с нервно-паралитично вещество от групата Новичок може да е била инсценировка, се показва и в изказване на съветското министерство на външните работи от през вчерашния ден. " Действията на Германия бяха толкоз добре отработени, че това стартира да повдига доста въпроси дали имаме работа с нова режисура по тематиката с мистичното потребление на химическо оръжие, само че в този момент не в Сирия и Англия, а в Русия ", се споделя в известието на Министерството на външните работи. Министерството акцентира, че редица условия навеждат на сходни мисли.

Сред тях департаментът показва оперативната подготвеност за превозване на Навални за лекуване в Германия, бързата реакция, която показвала предварителна готовност, наличието на представители на Бундесвера, както и присъединяване на висшето военно-политическо управление. Прибавя се и констатацията за незаконното изземане на доказателствен материал от хотела в град Томск (например бутилката), където Навални за последно е отседнал и противозаконното им изнасяне отвън Русия. Очевидно е, че такива улики са съмнителни от юридическа позиция, а също така дейностите с тях се дефинират като дилетантски. В изказването се пита за какво никой от съратниците на Навални не е потърпевш, даже и по време на тези изземвания и преместване на съмнителните улики.

Според министерството Германия съзнателно е политизирала случая, с цел да упрекна Русия. Освен това се показва е " мегафонната " дипломация, разгърнала се в необятна акция, към която в действителност Берлин е минал в първите дни след случая с Навални. В изказването на съветското Министерство на външните работи се дефинират и като " изцяло предсказуеми " заключенията на немските специалисти и експерти, в това число и на Института по фармакология и токсикология в Германия. В позицията се нападна и работата на ОЗХО - Организацията за възбрана на химическото оръжие.

Самото разкриване и идентификация на веществото Новичок в лаборатории в Германия, Франция и Швеция свидетелства за това, че точно това вещество от дълго време е добре известно и познато в страните от НАТО и Европейския съюз. Припомняме, 44-годишният критик на Кремъл и деятел против корупцията се разболя след качването си на аероплан в Сибир. По-късно той бе откаран и признат в болничното заведение в Берлин " Шарите ". Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с Новичок. Германия заяви, че лаборатории във Франция и Швеция са удостоверили откритията на Берлин, че Навални е токсичен с Новичок.

Германия сезира и Организацията за възбрана на химическите оръжия по случая.

По-рано тази седмица Навални бе изписан от берлинската болница, само че му следва интервал на възобновяване, а Кремъл разгласи, че Навални е свободен да се върне в Русия. Преди два дни стана ясно, че съветските управляващи са блокирали сметките на Навални и са му конфискували жилището в Москва Президентът на Русия Владимир Путин е декларирал в диалог с френския държавен глава Еманюел Макрон, че Навални може самичък да е погълнал Новичока, с който е токсичен.

Проектът " Северен поток 2 " е стратегически за Русия и крайъгълен камък в връзките сред страната и ЕС/ Германия. Съединени американски щати упорстват на наказания против Руската федерация точно поради реализацията му, само че на този стадий Германия няма желание да се отхвърля от него. Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи тази седмица, че завършването на газопровода " Северен поток 2 " би трябвало да бъде " въпрос на чест " за Германия, с цел да избегне " унижението " от страна на Съединени американски щати.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР