Смята се, че Русия е изгубила стотици танкове след началото

...
Смята се, че Русия е изгубила стотици танкове след началото
Коментари Харесай

Защо Русия губи толкова много танкове в Украйна?

Смята се, че Русия е изгубила стотици танкове след началото на нашествието си в Украйна. Военните специалисти отдават загубите на усъвършенстваните противотанкови оръжия, които западните народи дават на Украйна и на неприятния метод, по който Русия е употребила танковете си.

Колко огромни са загубите на Русия във връзка с танковете?

Въоръжените сили на Украйна настояват, че Русия е изгубила над 680 танка.

Междувременно, блогът Oryx, който регистрира военните загуби на Русия в Украйна въз основата на фотоси от бойното поле, твърди, че Русия е изгубила над 460 танка и над 2 000 други бронирани транспортни средства.

По данни на Rand Corporation и IISS, Русия е разполагала с към 2 700 главно бойни танка при започване на спора.

Колко ефикасни са противотанковите оръжия?

Съединени американски щати дава на Украйна 2 000 противотанкови ракети Javelin при започване на спора, а по-късно е изпратила още 2 000.

Тези ракети могат да бъдат изстрелвани, тъй че да се взривяват върху танка, където бронята е най-слаба, настояват от техния производител Lockheed Martin.

Много от съветските танкове са оборудвани с реактивна ризница, която всмуква удара от ракетите.

Ракетите Javelin обаче имат две бойни глави. Едната взривява реактивната ризница, а втората пробива шасито под нея.

Англия също изпраща на Украйна минимум 3 600 противотанкови ракети NLAW. Те също са проектирани, тъй че да се взривяват над релативно открития купол на танковете.

"Javelin и NLAW са доста ефикасни, " споделя пред BBC Ник Рейнолдс от Royal United Services Institute (RUSI). "Без тази смъртоносна помощ обстановката в Украйна би била доста по-различна. "

Съединени американски щати ще достави на Украйна и 100 противотанкови дрона Switchblade. Известни като дронове "камикадзе ", тези летателни апарати могат да кръжат над целта на километри от оператора и по-късно да се спускат върху танка, унищожавайки го с бойната глава на своя нос.

До каква степен може да бъде винена тактиката на Русия?

В днешно време съветската войска употребява батальонни тактически групи, които съставляват независими бойни единици, формирани от танкове, пехота и артилерия.

Точният състав на тези групи може да варира, само че като цяло те съдържат огромен брой бронирани транспортни средства и релативно дребен брой пехотинци.

"Батальонните групи са основани, тъй че да нападат бързо с доста огнева мощност. Те обаче са доста малко предпазени във връзка с съпътстващата ги пехота, която да отвърне на огъня, в случай че колоната от бронирани транспортни средства бъде нападната, " споделя Филипс О‘Брайън, предподавател по стратегически проучвания в университета Сейнт Андрюс.

"Така съветската войска наподобява на боксьор, който има ужасно дясно кроше и стъклена челюст. "

О‘Брайън счита, че неналичието на въздушни патрули значи, че украинските войски елементарно заемат позиции, от които да атакуват от засада колоните с съветски танкове.

"Руската войска не получи предимство във въздуха при започване на спора, тъй че не може да патрулира в небето и да следи придвижването на украинската войска. Това значи, че украинските войски успяваха да заемат положителни позиции за набези от засада, с които нанесоха доста провали. "

До каква степен нещата се свеждат до съветската непросветеност?

Според данни на Oryx половината от танковете, които Русия е изгубила, не са били унищожени или развалени, а са били хванати или изоставени.

Експерти отдават това на логистични провали и непросветеност от страна на съветските бойци.

"Виждали сте фотоси на съветски танкове, дърпани с трактори, " споделя О‘Брайън. "Някои от танковете са били изоставени, тъй като са свършили горивото. Това е логистичен неуспех. Някои затъват в пролетната тиня, тъй като висшото командване нахлу в неверното време от годината. "

"Сухопътните войски на Русия са формирани от доста наборници и новобранци. Това ги прави бойна мощ с ниско до приблизително качество, " споделя Ник Рейнолдс.

"Много от танковете са били изоставени поради неприятно ръководство. Някои падат от мостове. Други са ръководени по този начин, че веригите им падат. Липсва способността на войските да употребяват своето съоръжение.

"Често обаче бойците просто са изоставяли машините си и са бягали. Така че волята за стълкновение също липсва. "

Украинското държавно управление издаде указания за това по какъв начин жителите да предават изоставената военна техника. Управляващите също по този начин потвърдиха, че всеки, който си е намерил такива "бойни титли ", няма потребност да ги заявява пред данъчните управляващи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР