Смята се, че мозъкът получава информация от околния свят, преработва

...
Смята се, че мозъкът получава информация от околния свят, преработва
Коментари Харесай

Загадките на човешкия мозък

Смята се, че мозъкът получава информация от околния свят, преработва я и взима едни или други решения. Според мнението на експерти мозъкът може да съхранява до петнадесет трилиона разнообразни данни.

Има обаче случаи, в които част от мозъка на човек е отстранена – както е в тази ситуация с четиринадесет годишния Ахад Исрафил, който при трагичен случай изгубил част от най-важния си орган.

Животът му не се разграничава доста от живота на връстниците му, чийто мозък е непокътнат - с изключение на обстоятелството, че той е в инвалидна количка.

Но момчето мисли като останалите на неговата възраст. Има доктрина, съгласно която механизмът на мозъчната активност кара да работи нещо, което се намира отвън човешкото тяло.

 Загадките на човешкия мозък

По този метод мозъкът е единствено прекъсвач, който приема сигнали и ги предава. Има експерти, които считат, че съзнанието въобще не е обвързвано физически с мозъка.

Аргументът в тази изгода е, че мозъкът, както и всеки различен орган на човешкото тяло, се състои от кафези, а те не могат да мислят. Получава се, че мозъкът е устройство, което открива мисли.

Има доста случаи в медицината, когато хората се лишават от част от мозъка си, само че откакто се възстановят, това не им проличава по нищо.

През 1935 година в болничното заведение Свети Винсънт в Ню Йорк се родило бебе, което живяло двадесет и седем дни. То спяло, плачело и се хранело както и всички останали. След неочакваната му гибел патоанатомът щял да припадне, тъй като се оказало, че черепната кутия на бебето била изцяло празна.

Дори най-съвършеният автомобил не може да действа без мотор, по тази причина очевидно визиите ни за човешкия мозък не подхождат на истината.

Не е изключен фактът някои от хората на планетата ни да не са със напълно човешки генезис, а да са нещо като биороботи, считат експерти.

В противоположен случай няма пояснение за случаи, в които служащи изгубват част от мозъка си и вместо да лежат в несвяст, сами стават и отиват до лекарския кабинет.

Разбира се, в сходни случаи може да се стигне до загуба на някои качества като диалект или слух, само че способността за мислене не се губи, с изключение на в фрапантни случаи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР