Смяна на част от състава на ЦИК заради среднощния хаос

...
Смяна на част от състава на ЦИК заради среднощния хаос
Коментари Харесай

ГЕРБ с атака към ЦИК: Неадекватни са, смяна!

Смяна на част от състава на ЦИК поради среднощния безпорядък със заявките за избор на депутати изиска ГЕРБ на ексклузивен брифинг тази заран. Комисията се държи несъответстващо, ползва двойни стандарти, сподели Тома Биков.

Последното съвещание на ЦИК продължи до след среднощ. На него комисията прегледа заявки на претенденти за депутати за отвод от място в Народно събрание.

Първоначално ЦИК реши заявката за отвод от място на Бойко Борисов да не бъде гласувано. Това значи, че той би трябвало да остане народен представител. Същият проблем породи и с кмета на Благоевград Илко Стоянов, който през вчерашния ден постави клетва. След отмора ЦИК прегласува решението си и заявките на Борисов и на Стоянов бяха утвърдени.

Цветомир Паунов от ГЕРБ съобщи, че това е парламентарна процедура през годините. " С желанието си да изчегърта ГЕРБ и Борисов, ЦИК щеше да сътвори един парадокс ", сподели Паунов. Даде за образец и заявката на Илко Стоянов от Има Такъв Народ, който към този момент е кмет. на Благоевград. А с отхвърлянето на заявката на Борисов, ЦИК е цяло да блокира и това на Стоянов.

Явно са получили позвъняване, сподели Тома Биков. И съобщи: „ Приеха заявката на Борисов, тъй като схванаха, че визира и техен човек. Когато разбрали, че щели да отрежат и кмета на Благоевград, тогава си сменили позицията и за Борисов. Работата им е да съблюдават закона, а не да се изявяват като национални трибуни ", сподели Биков по адрес на представителя на ЦИК Цветозар Томов, който се изказвал по време на съвещанието на ЦИК през вчерашния ден. От ГЕРБ дадоха да се разбере, че точно той се е изказал против заявката на Борисов да бъде утвърдено.

Биков съобщи, че в по-голямата си част съставът на ЦИК би трябвало да бъде изменен, както и самата конструкция на комисията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР