СМненията по темата трябва ли да пием вода, докато се

...
СМненията по темата трябва ли да пием вода, докато се
Коментари Харесай

Да пием ли вода, когато се храним?

СМненията по тематиката би трябвало ли да пием вода, до момента в който се храним, са разнообразни и причините, които се ползват към полезността или вредата от пиенето на вода по време на хранене, са еднообразно достоверни.

По време на хранене в тялото протичат разнообразни процеси, тъй че е значимо да знаем, кои са факторите определящи потребно или нездравословно в поемането на течности дружно с храната.

1. Когато се храним, в устата се отделя слюнка, богата на значими ензими.

 Вода при хранене

2. Когато храната попадне в стомаха, от него се отделят стомашни сокове, които, като се изключи че разграждат храната, я приготвят за тънките вътрешности и ни защищават от несъзнателно погълнати бактерии.

3. Важен орган в процеса на хранене е и черният дроб. Голяма част от питателните детайли биват пренасяни в него посредством кръвта, а след нужната обработка се транспортират до всяка част от тялото. Той избира какво да се употребява в този момент и какво да се складира за по-късно, а претрупан с тази значима роля черният дроб има потребност от много вода.

Доказано е, че приемането на огромно количество вода може да попречи на вярното храносмилане, като наруши салдото на киселините в стомаха.

Ако храносмилането се утежни, тогава се образуват токсични детайли макар потребната храна, която сме хапнали.

 Хранене

Специалистите поучават да не се одобряват алкохол и газирани питиета с храната, тъй като те обезпечено утежняват процеса на храносмилане.

Установено е, че приемането на вода преди и след хранене оказва позитивен резултат върху храносмилането. Чаша вода 30 минути преди и след хранене поддържа тялото хидратирано и усъвършенства активността на стомаха и червата.

Според доктор Майкъл Пико водата не разрежда стомашните сокове. Всъщност пиенето на вода по време и след ястие улеснява храносмилането. Водата, както и други течности разграждат и размекват храната, по този начин храносмилателната система се оправя с по-малко старания при процеса на разграждане.

Според доста експерти, в случай че в чашата вода добавите малко ябълков оцет или лимонен сок, ще спомогне за бързото разграждане на храната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР