Сметката на Илон Мъск олекна, след като богатството му спадна

...
Сметката на Илон Мъск олекна, след като богатството му спадна
Коментари Харесай

Kaк Мъск загуби 12.6 млрд. долара?

Сметката на Илон Мъск олекна, откакто благосъстоянието му спадна с 12,6 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, най-големият спад в благосъстоянието на Мъск до момента тази година. Това се случва на фона на много бурни 24 часа за SpaceX, Tesla и Twitter, три от най-големите бизнеси под управлението на Мъск.

Цената на акциите на Tesla падна с 9,8% в четвъртък след разочароващите резултати за първото тримесечие
-->
Tesla разгласява разочароващи резултати за първото тримесечие в четвъртък сутринта, отчитайки съвсем 20% спад в брутните облаги на компанията. Производителят на EV направи няколко нападателни понижения на цените на гамата си коли през последните месеци, ход, който усили продажбите макар борещия се пазар на EV, само че в последна сметка докара до удар върху общите му маржове на облага. Цената на акциите на Tesla падна с 9,8 % до 162,99 $ до затварянето на пазарите в четвъртък. 13-процентовият дял на Мъск в Tesla съставлява най-големия дял от неговото (сега) чисто положение от 163,9 милиарда $.

В същия ден интегрираният галактически транспортен съд Starship на SpaceX претърпя „ бързо непланирано демонтиране “ над Мексиканския залив — което е просто приказен метод да се каже, че експлодира — четири минути след първия си тестов полет. Starship сполучливо беше изчистил стартовата площадка, преди да стартира да се върти неконтролируемо и по-късно да избухне в огнено кълбо преди отделянето на стадия. Мъск има 42 % дял в SpaceX и възнамерява да опита различен тестов полет на Starship след „ няколко месеца “.

Мъск остава вторият най-богат човек в света макар този финален спад в чистото благосъстояние, зад френския магнат Бернар Арно. Всъщност тази скорошна загуба даже не засенчва нарастването от 26,8 милиарда $ на благосъстоянието на милиардера тази година на фона на по-ранния скок на цената на акциите на Tesla от 33 % през януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР