Смъртта на близък човек е ужасен период от живота, през

...
Смъртта на близък човек е ужасен период от живота, през
Коментари Харесай

След смъртта животът продължава...онлайн

Смъртта на непосредствен човек е ужасяващ интервал от живота, през който хората се пробват да върнат спомените благодарение на остарели фотоси и движимости на умрелия.

Сегашното младо потомство, чийто живот може да се наблюдава като се прегледа Фейсбук и Youtube, към момента не знае какво ще се случи с цялата му персонална информация, насъбрана в Интернет, откакто всички остареят и побелеят.

Компютърният дизайнер Ричард Банкс допуска, че може да отговори на тези въпроси. В момента той е ангажиран с създаването на идея за цифрови мемоари.

За тази работа го въодушевила гибелта на обичания му дядо. „ След като той умря, аз получих всичките му фотоси в един остарял куфар. Всяка от фотосите беше в обособен книжен плик, върху който бе маркирана датата ”, спомня си Банкс.

 След гибелта животът продължава...онлайн

Това го предиздвикало да се замисли какво ще остане един ден след него. Затова той основал няколко устройства, които работят без значение от компютър или друго уеб-устройство и съставляват обичаен албум на фотоси и мемоари.

Снимките, които се пазят в този албум, излизат на интерактивен сензорен екран. Щом го докоснеш, пред теб се сменят една след друга фотоси и друга информация, обвързвана с обичания мъртвец.

Според Банкс хората ще харесат устройствата му, защото по този метод спомените се съхраняват в нещо като виртуален хард диск и постоянно са разполагаем.

Компютърната специалистка Абигейл Селен пък създава стратегия, която да отсява по-важната информация и да я скрива от любопитни погледи.

Все още не е ясно на какъв тъкмо принцип ще се отсяват по-важните и пикантни фотоси, които не би трябвало един ден да попадат в полезрението на внуците ни.

Друг вид е сами да прегледаме и да почистим информацията, която не бихме желали един ден да видят потомците ни, само че това е активност, която никой младеж няма да извърши, защото вижда бъдещето единствено в розово.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР