Смъртоносна стрелба в училище във Финландия. 12-годишно дете почина и

...
Смъртоносна стрелба в училище във Финландия. 12-годишно дете почина и
Коментари Харесай

След смъртоносната стрелба в училище във Финландия: Все още не са ясни мотивите на нападателя

Смъртоносна пукотевица в учебно заведение във Финландия. 12-годишно дете умря и две други момчета на същата възраст са съществено ранени откакто техен връстник стреля по тях. Нападателят е хванат, само че към момента не са изяснени претекстовете му. Финландия обичайно оглавява положителни ранглисти - за най-хубаво обучение, за най-щастлива страна. Трагедията от през днешния ден обаче е сигнал и за проблеми в обществото.



Трагедията се разигра в град Вантаа, северно от Хелзинки. Полицията задържа младия обвинен в квартал на столицата. У него е открито огнестрелно оръжие, владеене на негов родственик. Момчето е признало, че е направило стрелбата.

Томи Салосиря, полиция на Хелзинки: " След първите сигнали служителите на реда незабавно влязоха в региона на учебното заведение. Успяхме да открием обвинения в 10 сутринта. "

Деца под 15-годишна възраст не носят наказателна отговорност във Финландия, тъй че обвиненият е предаден на обществените служби.



Това, което е изключително шокиращо е възрастта на потърпевшите и жертвата, и на обвинения причинител, съобщи финландският министър председател Петери Орпо:

" Ясно е, че прекалено много младежи, даже 1 от всеки трима, са имали проблеми с психологичното здраве в даден миг от живота си. Трябва да можем да се намесим в тези проблеми по-рано. Но що се отнася до този случай, ние ще го прегледаме доста обширно и по-късно ще създадем нужните изводи ".



Министърът на образованието Анна-Мая Хенриксон напомни сходни случаи от предишното, в които има починали деца и възрастни:

" Това сигурно също е знак, че има проблем в нашето общество. И в действителност, когато погледнем обратно във времето, имахме стрелбата в учебно заведение Йокела през 2007 година, в Каухайоки през 2008 година, намушкването с нож в професионалния лицей в Оулу през 2013 година и по този начин нататък. За страдание сходни неща се случват в учебно заведение. Но е доста добре, че можем да предотвратим доста от тях. "

Образованието във Финландия се счита за едно от най-хубавите. Според интернационалните проучвания, които се организират от авторитетната организация PISA един път на 3 години, учениците във Финландия демонстрират най-високото равнище на познания в света.



фотоси: Българска телеграфна агенция

В страната, чието население е малко над 5 милиона, има повече от милион и половина лицензирани огнестрелни оръжия и към 430 000 притежатели. Ловът и стрелбата по цели там са известни действия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР