Днес съдът в Гърция наложи наказание лишаване от свобода за

...
Днес съдът в Гърция наложи наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

Съдът в Гърция осъди шестима за пожарите край Атина през 2018 г.

Днес съдът в Гърция наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 3 години на локален жител за непредумишлен палеж по случая с  Присъдата е с опция на погашение на санкция. Това предават от Reuters през днешния ден по информация от техни източници.

15 висши чиновници са оправдани, а други петима някогашни членове на пожарната са приети за отговорни по обвинявания в редица закононарушения, в това число непредумишлено ликвидиране. Те са наказани на до 5 години затвор също с опция на санкция от към 40 000 евро, удостовери юристът Александрос Папастериопулос.

Всички обвинени са отрекли да са направили нарушавания.

Семействата на починалите считат, че присъдите са прекомерно снизходителни. Докато съдът е обявявал решението си, те са скандирали " позор " в залата.

Роднините на жертвите възнамеряват да апелират правосъдното решение , съобщи юристът Янис Карагкунис пред Reuters, който съставлява фамилията на един от починалите. " Натъжени сме от резултата, само че няма да спрем да се борим ", добави той.

През 2018 година оживелите упрекнаха тогавашните управляващи, че не са съумели да координират избавителните интервенции и са реагирали прекомерно постепенно. Правителството и локалните управляващи отхвърлиха обвиняванията, като показаха, че е нямало време за координирани дейности поради мощните ветрове и яростните огньове.

Припомняме още, в крайбрежния град Мати през юли 2018 година Пламъците обгърнаха планините Геранея, които се намират наоколо до морското населено място Кинета сред Атина и Коринт.
 С дронове и термодатчици Гърция пази горите от пожари
С дронове и термодатчици Гърция пази горите от пожари

Обвиняват държавното управление в незадоволителна превенция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР