Съмнението е дълг на журналиста. А той трябва да го

...
Съмнението е дълг на журналиста. А той трябва да го
Коментари Харесай

Бойко Василев участва в международен дебат на тема Да опишеш войната – Европейски диалог“

" Съмнението е дълг на журналиста. А той би трябвало да го насочи първо към себе си ", сподели Бойко Василев на полемика в Амстердам. Водещият на " Панорама " взе участие в интернационален спор на тематика " Да опишеш войната – Европейски разговор " в амстердамския център " Де Бали " на 14 май. Инициативата е на Френския институт, а измежду другите
уредници са АРТЕ, Уест Франс, Льо Гран Континент и Европейската културна фондация.

Като взимат мотив от войните в Украйна и Газа, експертите беседват за стандарти, правила и трендове. В средата на юни европейският разговор ще продължи в София и Пловдив. В полемиката дружно с Бойко Василев участваха английската фотожурналистка Анастасия Тейлър – Линд, Сандер ван Хорн от Нидерландската социална телевизия, Вероника Дорман от " Либерасион " и Еманюел Шаз, репортерка на няколко френски медии в Украйна.



Василев описа за своя опит от войните в Босна и Херцеговина и Косово, като ги съпостави с днешните. Нидерландската аудитория, в която доминираха студентите, бе впечатлена от негова история от Прищина през 1999 година, която демонстрира по какъв начин личните ни очи могат да ни излъжат.



" Днес всички създават облици. Но не всички, които създават облици, са почтени и честни хора. Затова публицистите имат доста повече задания. Те би трябвало да " изстудят " облика, да застанат над неговата страст, с цел да може да проработи разсъдъкът ", сподели на полемиката журналистът от Българска национална телевизия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР