Европейската комисия започна днес официално производство, за да прецени дали

...
Европейската комисия започна днес официално производство, за да прецени дали
Коментари Харесай

ЕК проверява дали Фейсбук и Инстаграм манипулират децата чрез алгоритмите си

Европейската комисия стартира през днешния ден публично произвеждане, с цел да реши дали интернет колосът " Мета ", който стои зад Facebook и Инстаграм, е нарушил европейското законодателство във връзка с отбраната на малолетни и малолетни лица.

Опасенията са, че логаритмите на Facebook и Инстаграм могат да подтикват поведенческите зависимости при децата и основат така наречен " резултат на заешката дупка ". Това значи, че логаритмите да наблюдават наличието, което децата гледат и да го насочват в избрана посока. Това би могло да докара до избрани зависимости, нездравословни за подрастващите.

Европейска комисия ще ревизира дали Мета съблюдава отговорностите си според Законодателния акт за цифровите услуги, свързани с оценка и намаляване на рисковете, когато става дума за проектирането на онлайн интерфейсите. Експертите на Комисията ще ревизират също сали Мета съблюдава условието за попречване на достъпа на малолетни и малолетни лица до неуместно наличие посредством потребление на инструмента за инспекция на възрастта.

Има опасения и за това, че Мета не е въвела подобаващи ограничения за гарантиране на високо ниво на цялост на персоналния живот и сигурността на малолетните и малолетни лица. Ако бъдат потвърдени, тези пропуски ще съставляват нарушавания по три члена на Законодателния акт за цифровите услуги.

В края на април Европейска комисия стартира и друга инспекция на Мета, обвързвана със заблуждаващата реклама, политическото наличие, механизмите за известяван и предприемане на дейности, достъпа до данни за откривателите, както и по отношение на неналичието на ефикасен цивилен дискурс в действително време на трета страна и инструмент за наблюдаване на изборите преди изборите за Европейски парламент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР