Водещите кандидати на европейските партии за председател на Европейската комисия

...
Водещите кандидати на европейските партии за председател на Европейската комисия
Коментари Харесай

Водещите кандидати за председател на ЕК излизат на дебат в Маастрихт

Водещите претенденти на европейските партии за ръководител на Европейската комисия ще се изправят един против различен довечера.

В Маастрихт ще дебатират така наречен " шпиценкандидати " на 8 от 10-те европейски политически фамилии. Партията на Европейските консерватори и реформисти към момента не е избрала своя претендент за поста, а Европейската демократическа партия няма да взе участие в евроизборите, които ще се проведат сред 6 и 9 юни. Настоящият ръководител Урсула фон дер Лайен беше издигната от ЕНП за втори мандат.

Три са главните тематики, които ще разискват претендентите - климатичните промени, външна политика и политика на сигурност и народна власт в Европейски Съюз. Домакини на Маастрихсткия спор са EBU и " Политико ".

До 2019 година водещият претендент на спечелила най-вече гласове партия ставаше ръководител на Европейска комисия. След интервенция на френския президент Макрон обаче това предписание отпадна и вместо любимеца Манфред Вебер, отпред на комисията застана Урсула фон дер Лайен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР