Френският актьор Жерар Депардийо, който беше задържан за кратко по-рано

...
Френският актьор Жерар Депардийо, който беше задържан за кратко по-рано
Коментари Харесай

Освободиха Жерар Депардийо

Френският артист Жерар Депардийо, който беше арестуван за малко по-рано през днешния ден от полицията в Париж за разпит поради хипотетични полови похищения против две дами, е освободен.

Те настояват, че случаите са станали по време на фотосите на два кино лентата. Това не е казус - през 2020 година артистът беше упрекнат в обезчестяване на млада актриса. А дамите свидетелствали пред пресата или правораздаването за непристойното му държание, са 20.



Сценографка е една от двете дами, която упреква Депардийо в полово принуждение, полов тормоз и сексистки обиди по време на фотосите на филм преди три години. Жената е подала тъжба през февруари тази година.

Втората жалбоподателка е някогашна асистентка, която упреква артиста в сексулана експанзия през 2014 година, когато е била на 24. И двете дами са поискали анонимност пред пресата.

Никога не съм злоупотребявал с жена, съобщи 75-годишният Депардийо в отворено писмо през октомври предходната година по отношение на обвиняването в обезчестяване, отправено от актрисата Шарлот Арну.



Същото обвиняване насочи и испанска журналистка, вземала изявление от звездата през 95-та. Друга френска актриса, Елен Дара, упрекна Депардийо в полово посягане през декември предходната година.

По това време се повдигна въпросът за лишаването му от Ордена на Почетния легион. В отбрана на звездата от " Сирано дьо Бержерак ", " Балзак " и " Астерикс и Обеликс " се оповестиха 50 френски създатели - измежду тях актрисите Катрин Деньов и Карол Буке и певицата Карла Бруни.

Президентът Макрон уточни, че смята за неприемливо лишаването на Депардийо от Ордена на Почетния легион въз основа на изявления в медиите.

През 2013 година артистът получи съветско поданство, което самичък изиска.

" Вярно е, че се удивлявам на Владимир Путин и на съветския народ. Някои френски интелектуалци ме укоряват, само че мен не ме е грижа ", сподели Жерар Депардийо.

След съветската инвазия в Украйна обаче, Депардийо се изрече остро срещу войната.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР