Смартфон? Налице. Резервна батерия? Налична. Захранващи кабели? Също. След като

...
Смартфон? Налице. Резервна батерия? Налична. Захранващи кабели? Също. След като
Коментари Харесай

Технологични жокери за организирането на вашата ваканция

Смартфон? Налице. Резервна батерия? Налична. Захранващи кабели? Също. След като извършите инспекция опаковано ли е всичко, от което имате потребност за лятната си почивка, умерено можете да преминете към по-трудната и в същото време по-забавна част - да планирате какво ще вършиме.

Печатните пътеводители и хартиените карти останаха в предишното, най-малкото тъй като софтуерните принадлежности са доста по-ефективни във всяко едно отношение и планирането на отпуската не прави изключение от това предписание. Едновременно с това всеки фен на пътешествията знае какъв брой е значимо да пестиш време без това да се отразява отрицателно на общия проект. Един от методите за това е като създадете лична карта на пътешествието си в Гугъл и изтеглите уместно приложение за ръководство на маршрута и водене на значими бележки.

Прочетете още: 10 невероятни джаджи за почивката на плажа

Разбира се, има доста хора, които избират да мислят ден за ден през отпуската си и считат, че планирането ѝ благодарение на софтуерни принадлежности е изменничество към спонтанността, само че в действителност те освобождават време, което другояче бихте изгубили, до момента в който се питате: “Какво да върша през днешния ден?”, а и нищо не ви пречи когато и да е да измененията първичния проект. Затова и в идващите редове ще обърнем внимание на това по какъв начин можете да употребявате технологиите, с цел да планирате пътуването си с оптимално наслаждение.

Създаване на персонализирана карта в Гугъл

Защо да обикаляте наляво-надясно с хартиена карта, когато можете да си създадете цифрова такава особено за вашето пътешестване? (Дори в зони без клетъчна услуга можете да употребявате по-рано изтеглени карти в офлайн режим). Уеб приложението My Maps на Гугъл е един от най-често употребяваните за обмисляне на пътувания от години насам.

В него, благодарение на опцията за основаване на карти на Гугъл, можете да търсите забавни обекти като музеи, заведения за хранене и хотели и да ги отбележите авансово. За да извършите надписите по-лесни за четене, можете да ги оцветите или да ги маркирате със знаци – с икона лъжица и нож за заведения за хранене или такава на легло за хотели. Освен това, можете да добавяте бележки към всяко нещо на картата, което ви се стори забавно, като да вземем за пример няколко думи за храната или обслужването в някой ресторант. Можете също да създавате разнообразни " пластове ", които да ви оказват помощ в организацията на пътуването – да вземем за пример можете да създавате обособен “слой” за всеки ден от пътуването. След като създадете персонализираната си карта, можете да я отворите през приложението Гугъл Maps в секцията Your places.

Основното преимущество на това упражнение е, че образният подтекст на картата може да ви помогне да планирате всеки ден според от точките ви на интерес. В минали години, разчитайки на хартиените карти, хората губеха доста време единствено в това да стигнат до мечтаното място, което постоянно беше обвързвано и с значително обърквания на маршрута.

Но това не е единственият метод, по който персонализираните карти икономисват време. Когато да вземем за пример ваш другар посещава страна или място, където вие сте били преди този момент, можете просто да изпратите покана до него, с цел да види основаната от вас карта, а след това и да я добави. Това несъмнено е доста по-полезно, в сравнение с шерването на елементарен лист с места за пътешестване.

Управление на маршрутите

Създаването на направления може да се трансформира в много сложна задача, изключително когато става дума за по-дълъг интервал от време, тъй като ваканцията ви може да изисква да жонглирате със самолетни полети, автобусни пътувания, коли чартърен и хотелски резервации за всяка определена от вас дестинация.

За наслада, има доста софтуерни принадлежности, които автоматизирано провеждат направления. Част от тях са и безплатните мобилни приложения TripIt и Гугъл Trips. И двете могат да сканират вашите поръчки за определени места, резервации на хотели и коли чартърен, транспортни билети, след което да съберат тази информация и да я трансфорат в маршрут " всичко в едно ".

TripIt обаче като че ли е по-добрият вид, защото има по-прост интерфейс, който демонстрира информацията за пътуването в единна времева линия. За да се възползвате оптимално от функционалностите на приложението, ви предлагаме няколко поредни стъпки: създавате обособен имейл акаунт единствено за пътуванията си ; откакто резервирате полет, автомобил чартърен или хотел, препращате имейлите за удостоверение от вашата персонална поща до тази за пътувания; вършиме същото и с резервациите за нощувки и дневната си стратегия, а TripIt основава времева линия на вашата отпуска и ви служи като насочна точка.

Електронните таблици са ваш другар

Ако желаете да бъдете по-задълбочени в планирането на отпуската си, една електронна таблица може да ви бъде доста потребна. В доста случаи хората, които пътуват постоянно, сформират сходни документи, съдържащи информация за страната или мястото, което посещават, лист за инспекция на багажа преди пътешестване, обобщение на общия маршрут и лист на местата за настаняване.

Ето и обзор на това по какъв начин би трябвало да наподобява електронната таблица за пътувания.

На едини лист с етикет " Всичко " включвате информация за страната или мястото, да вземем за пример обменния курс на локалната валута или културните традиции. Д руг лист, обозначен като надзорен, съдържа лист с нужни движимости и дейности, които би трябвало да извършите преди отпътуването си. В листа с направления се обобщава общият проект за пътуването, в това число местата, на които се чака да бъдете всеки един ден. Най-накрая идва реда на къс лист на хотелите, в които ще отседнете, дружно с адресите им и датите за настаняването и тръгване.

Добър инструмент за това е Гугъл Sheets.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР