Служители на разузнаването на САЩ са установили, че съветниците на

...
Служители на разузнаването на САЩ са установили, че съветниците на
Коментари Харесай

Съветници дезинформират Путин за хода на войната в Украйна

Служители на разузнаването на Съединени американски щати са открили, че съветниците на съветския президент Владимир Путин са го дезинформирали за неприятното показване на армията му в Украйна. Съветниците се опасяват да му кажат истината, твърди американското разузнаване, освен за работата на съветската войска, само че и за това " по какъв начин съветската стопанска система е осакатена от глобите ".

Украинските управляващи се подготвят да изпратят 45 рейса, с цел да изтеглят цивилни от Мариупол - обсадения от съветската войска град в югоизточна Украйна. 17 от тях към този момент са потеглили от Запорожие.

По-рано Русия съобщи, че е предложила преустановяване на огъня в размирния украински град Мариупол, с цел да разреши на цивилните да се изтеглят, и слага краен период на Киев да разгласи лично преустановяване на бойните дейности.

Руските сили стартират да се изтеглят от нуклеарната централа Чернобил, върху която те поеха надзор в първия ден на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Това съобщи поискал да резервира анонимност върховен американски представител.

11.30

Киев изпраща 45 рейса за изтегляне на цивилни от Мариупол, където Москва разгласи помирение

Украинските управляващи се подготвят да изпратят 45 рейса, с цел да изтеглят цивилни от Мариупол - обсадения от съветската войска град в югоизточна Украйна, където Москва разгласи помирение, заяви през днешния ден вицепремиерът Ирина Верешчук, представена от Франс прес.

" Тази нощ бяхме осведомени от Международния комитет на Червения Кръст, че Русия е подготвена да даде достъп за филантропичните конвои от Мариупол “ в посока град Запорожие през Бердянск, разгласи Верешчук в Телеграм. Тя добави, че украинските управляващи изпращат " по коридора в Мариупол... 45 рейса ".

17 от тях към този момент са потеглили от Запорожие. Останалите 28 рейса към момента чакат разрешение да преминат през съветски контролно-пропускателен пункт покрай град Запорожие, който се намира на 220 километра северозападно от Мариупол.

Досега цивилните имаха опция да напущат Мариупол единствено по лична самодейност, поемайки огромни опасности, защото споразуменията за проведени евакуации не се съблюдаваха, отбелязва Агенция Франс Прес.

За през днешния ден в Украйна са били контрактувани още два филантропични коридора - от град Мелитопол към Запорожие и Енергодар, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката АЕЦ.

Мариупол е обсаден и обстрелван от съветските сили от края на предишния месец. Хора, съумели да изоставен стратегическия пристанищен град на Азовско море, и неправителствени организации описват, че изискванията там са ужасяващи, като хората нямат вода и храна, информационните връзки са прекратени, а улиците са осеяни с трупове, отбелязва още Агенция Франс Прес.

09.00

Руските сили стартират да се изтеглят от нуклеарната централа Чернобил

Руските сили стартират да се изтеглят от нуклеарната централа Чернобил, върху която те поеха надзор в първия ден на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Това съобщи поискал да резервира анонимност върховен американски представител, съобщи Франс прес.

" Руската войска стартира да се изтегля и от летището Гостомел, северозападно от Киев. Чернобил е другата зона, от която съветските сили стартират да се препозиционират, като напущат Чернобил, с цел да отидат в Беларус ", сподели американският представител. " Мисля, че те си потеглят, само че не мога да ви кажа дали са си тръгнали всичките ", добави той.

Международната организация за атомна сила престана от 9 март да получава непосредствено данни от Чернобил. В неделя тя изрази безпокойствие от неналичието на ротация на личния състав в централата от 20 март насам.

В Чернобил няма настоящи реактори. Последният от трите настоящи реактора след гърмежа в реактор номер четири през 1986 година, бе закрит през 2000 година Самият реактор номер 4 е под двоен саркофаг, като вторият, който е доста по-модерен, бе открит през 2019 година.

Военното летище " Антонов " в Гостомел беше атакувано от съветските сили на 25 февруари, ден след началото на съветската инвазия.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи през вчерашния ден, че минимум 20 % от съветските сили, чието придвижване към Киев беше възпрепятствано от украинската опозиция, стартират да се препозиционират по посока на Беларус. " Смятаме, че те се препозиционират в Беларус. Не знаем точния брой, само че това е наша предварителна оценка ", съобщи Кърби през вчерашния ден. Той обаче акцентира, че нито една от съветските елементи както наподобява не напуща покрайнините на Украйна. " Това не е подробност. Ако руснаците бяха съществени по отношение на деескалацията, тъй като това настояват те, щяха да изпратят съветските елементи вкъщи, само че те не вършат това ", сподели Кърби.

08.00

Русия съобщи, че е предложила преустановяване на огъня в Мариупол за евакуация на цивилните

Русия декларира, че е предложила преустановяване на огъня в размирния украински град Мариупол, с цел да разреши на цивилните да се изтеглят, и слага краен период на Киев да разгласи лично преустановяване на бойните дейности, заяви ДПА.

Руската войска афишира филантропично преустановяване на огъня за през днешния ден сутринта от 10 ч. за да се даде опция на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а по-късно в Запорожие, съобщи съветският генерал-майор Михаил Мизинцев, представен от организация " Интерфакс ".

За да влезе в действие мярката, Украйна би трябвало да разгласи лично преустановяване на огъня и да осведоми документално Русия, Организация на обединените нации и Международния Червен кръст до 6 ч. сутринта.
Киев и Москва нееднократно са се упреквали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обграден от съветски войски.

07.00

Зеленски: Това не е евакуиране, а последствия от изтласкването

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Белия дом за обещанието за спомагателна директна помощ в размер на 500 млн. $, само че съобщи, че с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са се разбрали, че Украйна се нуждае от повече средства, с цел да се опълчи на съветската инвазия, заяви Асошиейтед прес.

" Ако в действителност се борим дружно за независимост и в отбрана на демокрацията, тогава имаме право да желаяме помощ в този сложен повратен миг ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение към нацията. " Танкове, самолети, артилерийски системи. Свободата би трябвало да бъде въоръжена не по-зле от тиранията. "

Преди оповестената през вчерашния ден помощ от 500 млн. $ администрацията на Байдън беше изпратила на Украйна към 2 милиарда $ филантропична помощ и помощ за сигурност от началото на войната предишния месец. Всичко това е част от 13,6 милиарда $, които Конгресът утвърди по-рано този месец, за Украйна като част от по-широк законопроект за разноските.

Зеленски съобщи, че договарянията с Русия не престават, само че към този момент са единствено " думи без конкретика ".

За хипотетичното евакуиране на съветските сили от Киев и Чернигов Зеленски сподели: " Знаем, че това не е евакуиране, а последствията от изтласкването. Но също по този начин виждаме, че Русия в този момент концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се приготвяме за това. "

06.30

Според американското разузнаване съветниците дезинформират Путин за хода на войната

Служители на разузнаването на Съединени американски щати са открили, че съветниците на съветския президент Владимир Путин са го дезинформирали за неприятното показване на армията му в Украйна, цитира Асошиейтед прес Белия дом.

Съветниците се опасяват да му кажат истината, твърди американското разузнаване.

Констатациите, разкрити неотдавна, сочат, че Путин е наясно със обстановката по информацията, която доближава до него, и в този момент има непрекъснато напрежение сред него и висшите съветски военни.

Съединени американски щати считат, че Путин е заблуждаван освен за работата на съветската войска, само че и за това " по какъв начин съветската стопанска система е осакатена от глобите, тъй като още веднъж висшите му съветници се опасяват да му кажат истината ", съобщи директорката по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд.

По-рано президентът Джо Байдън съобщи пред кореспонденти, че не може да разяснява разследващите данни.

Според американски чиновник, приказвал при изискване за анонимност, администрацията се надява, че разкриването на тази констатация може да помогне на Путин да преразгледа опциите си в Украйна. Войната е изпаднала в кървава невъзможност в огромна част от страната, с тежки жертви и спадащ морал на съветските войски, защото украинските сили и доброволци оказват ненадейно мощна отбрана, осведоми Асошиейтед прес.

Но публичността на информацията би могла да докара и до риск от по-нататъшна изолираност на Путин, който съгласно американски представители наподобява най-малко частично воден от желанието си да върне престижа на Русия, изгубен след разпадането на Съветския съюз.

" Това, което прави, е да подчертае, че това е стратегическа неточност за Русия ", сподели Бедингфийлд за констатацията на разузнаването. " Но аз няма да окачествявам какво... Владимир Путин може да мисли за това. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР