Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти, коментира кметът на

...
Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти, коментира кметът на
Коментари Харесай

Портних: Служебното правителство замрази ключови за Варна проекти!

Служебното държавно управление замрази основни за Варна планове, разяснява кметът на морската столица Иван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

" Първият и извънредно значим план за Варна освен като сигурност и улеснение за жителите, само че и фактор за бизнеса, туризма, морската промишленост и други, това е построяването на Автомагистрала " Хемус ". Стопирането на работата по автомагистралата визира и работата по построяването на новата Индустриална зона на Варна.

Вторият основен план е Автомагистрала " Черно море ", където бяха задвижени процедурите, бяха направени предпроектните изследвания за трасето, а построяването щеше да даде подтик освен на Варна, само че и на цялото Черноморие. Този план е директно обвързван и с построяването на втори Аспарухов мост, тъй като той без Автомагистрала " Черно море " е неправилен. Работата по това също спря. Знаете какъв брой мъчителна е тази тематика за варненци.

Виждаме, че е невероятно да вървим напред освен това ръководство и този безпорядък, който царува.

С държавното управление на Бойко Борисов работихме интензивно по плана за нова индустриална зона във Варна дружно с сътрудниците от прилежащите общини. Тази тематика напълно отпадна. Не е ясно ще откри ли тя място в проекта за възобновяване и развиване или в някаква друга стратегия, дали въобще е приоритет.

Тази индустриална зона е от изключителна значимост за смяна на икономическия профил на Варна, с цел да създадем по този начин, че тук да имаме съвременни, високотехнологични производства. Това касае бъдещото развиване и реализация на младежите, които получават обучение в нашите шест университета.

Спряни бяха планове като разширението на бул. " Цар Освободител ". Бяхме поели явен ангажимент, че след бул. " Левски ". В момента не е на дневен ред и планът за лекото метро, който движехме сполучливо.

Сред значимите тематики е и укрепването на свлачището на Трифон Зарезан, където средствата бяха заделени в бюджета на страната за тази година.

Проектите за градската среда. Знаете какъв брой доста планове за възстановяване на градската среда се осъществиха.

Настъпи едно безвремие и безпорядък, тъй като целта в страната са президентските избори ", разяснява Иван Портних.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР