Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита

...
Служебното правителство влиза в един корупционен батак, в система, пропита
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Служебното правителство влиза в един корупционен батак

" Служебното държавно управление влиза в един корупционен батак, в система, пропита с измами ". Това сподели пред БНР Ивайло Мирчев от " Демократична България " и добави:

" На този длъжностен кабинет ще му е мъчно. Редно е да му се даде интервал на нахлуване, да им се даде време на министрите, с цел да схванат къде са. И по-късно да изсипваме рецензиите, в случай че има такива ".

По думите на Мирчев главната задача на всяко служебното държавно управление е да организира почтени и транспарантни избори, съответно на това обаче задачата му е и да стартира следствието и да покаже " уродливите практики " в покупко-продажбите на ръководството на Бойко Борисов.

Той беше безапелационен, че " Демократична България " по никакъв метод не взе участие в служебния кабинет, като посочи, че министърът на стопанската система Кирил Петков е бил измежду създателите на  " Да, България ", само че от няколко години не е към този момент във групировката.

Според Ивайло Мирчев задачата на ГЕРБ е да бъде опетнено държавното управление, формирано от президента Румен Радев

" Това държавно управление би трябвало да откри какво става с парите от хазарта на Васил Божков и за какво не са влизали в държавния бюджет.... Божков и Борисов бяха ортаци. Божков беше оставен в Комисията по хазарта да прави каквото изиска , беше му разрешено да не си заплаща хазартните такси. И за това нещо би трябвало да дава отговор някогашният финансов министър на Борисов Владислав Горанов ", разяснява Мирчев. Той даде образец и с " Автомагистрали " и покупко-продажбите, сключвани от кабинета " Борисов 3 ".

Ивайло Мирчев   акцентира, че разкритията за корупционните практики на държавното управление на ГЕРБ би трябвало да бъдат бързо показани пред обществото, с цел да могат хората да преценяват за кого да гласоподават на 11 юли.   

Комисията за проверката на ръководството, така наречен комисия " Манолова ", е направена, тъй като няма прокуратура и няма кой да проверява закононарушенията на ръководството , съобщи той и посочи:

" Прокуратурата е превзета, съдът в огромна степен е също превзет и това, което остава, е да се направи парламентарна комисия с депутати, които да задават въпросите. Това не е европейска народна власт.... Трябва прокуратурата да си влезе в пълномощията ".

Мирчев разяснява, че настояването на " Демократична България " за закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата не цели прекратяването на делата против крупни предприемачи, тъй като те могат да бъдат съдени и в елементарен съд, а желаят д а бъде отстранена " тази бухалка " на прокуратурата :

" Искаме да променим модела с съответни цели, които са свързани с промяна на прокуратурата и правосъдната власт, измитане на Иван Гешев като основен прокурор, тъй като той е проводникът на ползите на мафията в страната ни. Неговото измитане е първата стъпка към това в никакъв случай повече да изпадаме в обстановка, в която цялата власт е в ръцете на няколко души - това са Борисов, Доган и Пеевски ".

Интервюто на Диана Янкулова с Ивайло Мирчев в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР