Служебното правителство изменени списъците на защитените зони за опазване на

...
Служебното правителство изменени списъците на защитените зони за опазване на
Коментари Харесай

Кабинетът разшири три крайморски защитени зони, за което Асен Личев възкликна: Целият МС имаме големи топки

Служебното държавно управление променени описите на предпазените зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

С признатите промени се усилва площта на предпазени зони:
BG0001001 " Ропотамо " - към него остана плаж " Корал " ; BG0000100 " Плаж Шкорпиловци " - към него остана плаж " Кара дере " ; BG0000103 " Галата " - към него остана плаж " Паша дере ".
По този мотив министрите на околната среда и водите Асен Личев и на стопанската система Кирил Петков дадоха взаимен брифинг.

" Целият Министерски съвет остана в единодушие и на едно мнение, за това че девственото Черноморие не е елементарна стока, която може да се продаде. А е завещание, което би трябвало да се опази и съхранява за идните генерации ", сподели Асен Личев.

" Целият Министерски съвет, наподобява, че и аз, имаме огромни топки, с цел да създадем тази работа, за което съм доста признателен ", уточни Личев.

" Освен за стопанската система аз и моят екип направихме и огромна стъпка към развиването на международната и кино промишленост. Големите компании като Disney и Netflix към този момент имат основателни аргументи да се настанят на българския пазар и да снимат сюжетите си на омайните кътчета на Черноморието, които през днешния ден ние лишихме от застрояване ", сподели министър Личев.

С приемането на решението общото покритие на мрежата от предпазени зони за местообитанията се усилва с 3346.95 ха или 0.031 на 100 от националната територия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР