Служебният регионален министър Виолета Комитова определи като саботаж действията на

...
Служебният регионален министър Виолета Комитова определи като саботаж действията на
Коментари Харесай

Комитова: Шефът на АПИ саботира регионалното министерство

Служебният районен министър Виолета Комитова дефинира като бойкот дейностите на уволнения ръководител на Агенция " Пътна инфраструктура " Апостол Манчев, който беше назначен на поста едвам преди два месеца. Причината за отстраняването на Манчев е, че той самоволно е решил да спре всички строителни действия на АПИ. А това на процедура блокира активността на компаниите.

" Смятам, че го направи като бойкот против нас. Това значи всички хора да скочат против районното министерство, да са недоволни. Това е най-лошият вид - да спрем строителство по средата. Това излиза и най-скъпо ", съобщи Комитова пред кореспонденти откакто отрасловото министерство заяви новината за уволнението на Манчев. " Той не можа да удовлетвори моите упования като човек, който умее да работи, знае да се оправя с проблеми и рецесии ", добави министърът.

Сигнал за близо 3 милиарда лв. бе подаден до основния прокурор Иван Гешев от Комитова и от служебния финансов министър Асен Василев. " Сигналът се отнася за предходния началник на АПИ господин Терзийски, който си е разрешил да наддоговори ремонтни действия, които са в доста пъти повече пари по отношение на бюджета, който е имал за 2021 година ", изясни строителният министър.

Според Комитова или Терзийски управлявал неприятно, или се е надявал министерски постановления да му обезпечават непрекъснато пари, или с цел да " взриви служебното държавно управление, което не е в положение да обезпечи всичките тези наддоговорени средства ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР