Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков постави

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков постави
Коментари Харесай

Гарантирано от ГЕРБ: АМ „Европа” е низ от абсурди, тунелът през Петрохан отива на концесия

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков сложи като главен приоритет построяването на тунел през прохода Петрохан, който да бъде даден на концесия. Пред Би Ти Ви той посочи, че в случай че страната поеме напълно разноските по този план, то тогава няма да има пари за построяването на други планувани пътни сектори.

Шишков изясни, че тунелът през Петрохан ще спести 70 км от настоящия път, който страната построява. В момента се прави уголемение, а тук-там се строи и чисто нов път сред Монтана и Ботевград.

„ Подобно оборудване е изключителна директна връзка. Тунелът обаче би трябвало да бъде даден на концесия. Ако в един миг страната би трябвало да заплати всички пътища, които си е сложила за цел да построи и не получи помощ, ще има тежък обществен проблем “, добави министърът.

Реклама

В началото на годината районният министър в кабинета „ Петков “ Гроздан Караджов даде детайлности за тунела, който е дълъг съвсем 7 километра и ще бъде с магистрални габарити. Предвиждаше се до 2026 година да има издадено позволение за градеж и вероятно да бъде издигнат през 2031 година Тогава концепцията е планът да получи пари по самодейността „ Три морета “.

Шишков сподели още, че съвсем несъмнено България ще загуби част от европейското финансиране за автомагистрала „ Европа “. Той дефинира като „ низ от парадокси “ цялото строителство на аутобана, с който Бойко Борисов си правеше пиар от хеликоптера…

По думите му последният стадий сред Сливница и София е този, който няма да бъде завършен в период до края на 2023 година По него към момента има места за отчуждаване.

Министърът добави, че построяването на към този момент пуснатия в употреба интерконектор с Гърция към момента продължава. Това обаче не пречи на подаването на природен газ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР