Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и Н.Пр. посланикът на

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и Н.Пр. посланикът на
Коментари Харесай

Министър Стоянов и посланикът на Израел обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов и Н.Пр. посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон разискаха двустранното съдействие в региона на защитата и плановете за рационализация на Българската войска.

Двамата се сплотиха във визията, че отличните двустранни връзки и топлите връзки сред България и Държавата Израел са основа за положително партньорство.

В срещата участваха заместник-министър Катерина Граматикова и началникът на кабинета Владко Владов, както и Наама Леви, заместник-ръководител на посолството на Държавата Израел.

Министър Стоянов изрази паника по отношение на тежкото положение на изтребителната авиация и осведоми, че се търсят благоприятни условия за доставка на самолети на лизинг. „ За страдание, придобиването на новите осем самолета F-16 от Съединени американски щати ще се забави. Така има риск Военновъздушните ни сили да не могат да извършват бойното си дежурство по защита на въздушното пространство “, изясни министър Стоянов. Той уточни, че служебното управление на Министерство на защитата търси незабавно всички вероятни решения, които да бъдат препоръчани на идващото постоянно държавно управление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР