Службата за контраразузнаване на Израел - Шин Бет съобщи, че

...
Службата за контраразузнаване на Израел - Шин Бет съобщи, че
Коментари Харесай

Страшен заговор в Израел! На какво се натъкнаха службите

Службата за контраразузнаване на Израел - " Шин Бет " заяви, че е осуетила проекти за нахлуване против министъра на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, съобщи ДПА.

Петима обвинени са задържани, в това число трима палестинци и двама израелски араби, съгласно същия източник. Предполага се, че те са взели участие в планирането на набези на територията на Израел и на Западния бряг, като са работили по инструкции на Иран.
-->
За двама от палестинците се твърди, че са получили от иранските сили за сигурност инструкции да внесат контрабандно оръжие в Израел и да събират информация за Бен-Гвир и някогашния народен представител равин Йехуда Глик. Съобщава се, че връзката е била осъществена посредством йордански медиатор.

Смята се, че обвинените в началото са имали проекти да подпалят няколко автомобила. По данни на вътрешното разузнаване те към този момент са запалили един автомобил в израелския град Хайфа.

Срещу петимата обвинени са повдигнати обвинявания. Смята се, че те са работили дружно.

Крайнодесният Бен-Гвир похвали работата на силите за сигурност с обява в " Екс " и разгласи желанието си да продължи да работи " храбро и още по-силно " против терора. Той разгласи, че наред с други неща ще " промени радикално " изискванията, при които са арестувани терористите.

През 2001 година двама палестински бойци убиха Рехавам Зееви, крайнодесен министър на туризма на Израел по това време, отбелязва ДПА, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР