Случващото се в САЩ ни засяга пряко. България е във

...
Случващото се в САЩ ни засяга пряко. България е във
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов обясни защо случващото се в Америка ни засяга пряко

Случващото се в Съединени американски щати ни визира директно. България е във фронтовата зона против Русия. Не изключвам дори още това лято да има провокации в Донбас, които да бъдат най-малко от интензитета в порядъка на тези в Карабах , където Русия беше тествана, до каква степен е подготвена да съобщи своите геополитически позиции.
Това съобщи в изявление за радио " Фокус " журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Иво Христов във връзка събитията в Капитолия и цялостните процеси в Съединени американски щати.
Като четем внезапно засиленото военно съдействие сред Украйна и Турция, съчетано с плана Крайморие, в който ние сме набутани, резултатът ще бъде, че ще влезем в зоната на едно голямо напрежение, не дай Боже, военно, защото ще се направи опит да се смени режимът в Русия, да бъде натрапен различен политически курс на тази страна, с цел да бъде тя употребена в една по-сетнешна вероятност против Китай. Нещо, което апропо, Хенри Кисинджър дори не е крил в своите книги, в случай че някой ги е чел ", регистрира професорът.
От позиция на целите Русия е по-опасната, нищо, че тя е икономическо джудже, само че тя е боен колос, заради която причина 2021-2022 година ще бъдат трагични в руско-американските връзки. Цялата клиентела от Талин до Тбилиси ще бъде строена на бойна нога, с цел да бъде основана ос на напрежение, в това число по турското направление. Това ни визира непосредствено.
 Безпрецедентна възбрана за обществена активност на Тръмп - това ли е същинската цел на демократите? Безпрецедентна възбрана за обществена активност на Тръмп - това ли е същинската цел на демократите?
Ерата на Тръмп като американски президент завършва на 20 януари. След щурма на Капитолия демократите упорстват той да бъде освободен о...
" През 2009 година бях на една специализация в Истанбул и там
Процесите в Съединени американски щати
Америка влиза в напълно нова фаза на тежка систематична рецесия на страната, на федерацията, на стопанската система, на публичното доверие и всички тези прелести, които съществени анализатори предвиждаха преди повече от 20-25 години. Един от тях да вземем за пример беше починалият към този момент някогашен президент на Световната социологическа асоциация Имануел Уолърстейн, който планува това нещо още при започване на 90-те години.
Страната е надълбоко, надълбоко разграничена: тя е и географски разграничена, тя е обществено разграничена, тя е расово разграничена, тя е политически разграничена, тя е манталитетно разграничена, тя е идеологически разграничена. И сред тези разграничени общности не може да има никакъв разговор, не може да има никаква форма на колаборация, освен това, ясно беше, че дълбоката страна си взема публично назад формалната страна.
, и по-късно той да влезе в серпантина на непрестанно отбранителна позиция. Тук има и голям детайл, в случай че щете на персонално възмездие – американските политически порядки са жестоки. Знаете, в това отношение ориста да речем на семейство Кенеди е доста показателна.
 Гигантите в интернет блокираха приложение, употребявано от последователи на Тръмп Гигантите в интернет блокираха приложение, употребявано от последователи на Тръмп
Apple Inc. и Amazon.com Inc. прекратиха Parler в съответните им App Store и уеб хостинг услуги под предтекст, че обществената мрежа, попу...
В региона на политическото мракобесие преследването на политическия съперник в Америка има големи обичаи още от времето на Линкълн, още от времето на Великата меланхолия, още от времето на макартизма. Така че тази захаросана картинка, която ни показват за американската народна власт, тя единствено е за наивните хора, които не познават политическата и обществената история на страната.
Ясно е, че нещата са извънредно дълбоки, влезе се в голямо несъгласие. Разбира се, тук не бих желал да разясня какви са в действителност концепциите на новия екип към Байдън и Камала Харис. Аз персонално не смятам, че те изобщо са субекти на какъвто и да било политически развой – има дълбоки сили, които стоят зад тях, които ги направиха вероятни, и които в границите на тези 4 години ще има по този начин да се каже „ нощ на дългите ножове “ и цялостен реваншизъм в икономическата, политическата и всякаква друга област. Недейте не помни, че под покрова на изстъпленията в Капитолия в действителност беше затулен един различен доста по-голям миг, а точно, което е композиция сред изпълнителна и ненапълно законодателна, значи, че една политическа върхушка ще се разпорежда в Съединени американски щати. От друга страна имайте поради, че последователите на Тръмп, макар че те са доста едва проведени, са да не кажа тежка дума, само че болшинството, болшинството в страната, изключително в провинцията – те са въоръжени, те са стимулирани, те са гневни. Така че когато преди 5-6, дори 10-на години предвиждах, че Америка се движи бързо към революция, имаше ехидни намеци по мой адрес, само че тук ще отговоря с думите на аятолах Хомейни, който споделяше обичаната сура от Корана: „ Нека в този момент те се смеят, а след това ще видят. “
Класовите разделения към този момент не важат за общество като американското, защото то се разпада на мозайка от разнообразни типове еднаквост. Това е част от новия план, това, което Клаус Шваб назовава „ The great reset “ – „ Новото огромно, великото рестартиране “ . Става въпрос за по-скоро разлики, основаващи се на обществена, на класова, на расова и на всякаква друга основа. Но да го кажа напълно в резюме, въпреки че всяко огрубяване всяка формулировка е ограничаваща за действителността, да го кажем в резюме по този начин: класическата Америка, тази, на белите англосаксонци и европейци, тъй като Америка не е нищо друго, с изключение на Европа оттатък океана, които я направиха тази страна велика и я направиха това, което тя беше в продължение на 150-200 години, тази Америка си отива. Това към този момент не е страна на преобладаващите наследници на най-бунтовната и най-напредничавата част на европейската миграция, която е захранвала Америка, изключително през XIX и първата половина на ХХ век, тук става дума за замяна на цивилизационната същина на Съединени американски щати, на тяхната конструкция етническа, обществена и чисто ментална в случай че щете. Америка е сега някаква особена мозайка сред свръхмодерност и картинки от Третия свят, те безусловно са през улицата по този начин да се каже. Такова общество не може да кара дълго по този метод.
Пред очите ни бяха откраднати изборите в Америка и никой не слага въпроса, кой носи отговорност за това. Демонстрирано беше, че огромният бизнес, комбиниран с транснационалните корпорации, комбиниран с елитите в двете брегове, в действителност за следващ демонстрираха, че демокрацията е празна дума. И те го демонстрираха безочливо, надменно, тъй като знаят, че са безусловно недосегаеми. Но въпреки това да ви кажа, защото не виждам тези хора, които пристигнаха на власт, да имат каквато и да и била визия какво могат да създадат с изключение на един гол реванш за загубата, която те претърпяха преди 4 години, тези хора нямат никаква концепция за Америка и нямат никаква концепция за света, с изключение на да карат по старите коловози на Обама.
Противопоставянето с Китай
 Проф. Иво Христов: Няма да се върнем към живота преди март 2020 година Проф. Иво Христов: Няма да се върнем към живота преди март 2020 година
" Трябва да привикваме с новата нормалност, няма да се върнем към живота преди март 2020 ", сподели пред БНР социологът и народен представител от " Българска социалистическа партия за Б...
Въпросът е, дали ще продължи икономическата война с Китай и дали ще продължи политическата война с Русия, което може да премине във военна фаза. При цялото конвенционалност и отново споделям нерешителност на каквато и да било прогноза, изключително в тази турбулентна обстановка, бих споделил по този начин: Просто става дума за това, че остарялата отиващата си мощ се опита да спре една възходяща мощ. Въобще има един главен принцип от англосаксонския метод към света и ръководството на света, той е още от времето на Елизабет I и разгрома на Великата армада, в случай че си спомняте. Англосаксонците за разлики от други претенденти за международната популярност в никакъв случай не позволяват да вземат решение проблеми. Те в действителност не позволяват да пораждат проблеми, които да ги заплашват. Това е в действителност смисълът на геополитическото, военното изкуство. В този смисъл те не позволяват против тях да бъде завършен пълностоен, всемогъщ геополитически индивид с цялата военна, икономическа и всякаква друга мощност, а удрят още преди той да си е разгърнал цялата мощност. Поради което стават Първа международна война, Втора международна война.
Всеки, който е осведомен с детайлностите от 1930 година насам: от Манджурската рецесия, нефтеното ембарго против Япония, с цел да бъде принудена Япония да премине в дейна експанзия и да бъде смазана в последна сметка. Същото важи за Германия, несъмнено. А тук сме изправени пред нова обстановка, само че в някои връзки и остаряла, защото в действителност Китай продължава да набира скорост, и той е новият претендент за геополитическа и всяка друга популярност, и несъмнено, в този момент съществуващият хегемон по никакъв метод няма да допусне или най-малко ще се опита да не допусне това да се случи . Така че против Китай, макар приказките, че екипът на Байдън ще наследи политиката по-скоро на Обама, т.е., на съдействие с Китай, истината е, че в Китай в тази една година бяха осъществени грамадни политически, най-много елитарни промени под маската на Ковид-19 нервността, тя беше в действителност отвличащото мероприятие, вследствие на което Си Дзинпин в действителност укрепи своята власт и отстрани проамериканската секта в ръководещата китайска върхушка, така наречен „ американски-китайски комсомолци “, както ги назовава известният съветски китаист Николай Вавилов. Тоест,. Това значи спиране, в действителност обективно спиране на до момента съществуващите тесни връзки сред елитите и на Китай и на части от Съединени американски щати, на първо място съсредоточени към и в Демократическата партия.
Това беше една взаимно преференциална симбиоза, в която Китай беше работилницата на света, разбирайте Америка, а Америка ползваше на ниска цена заем, евтина работна ръка, и несъмнено, и Китай играеше ролята на зависещ индивид, който захранваше пазара на свръхсилата, приказвам за Съединени американски щати. Това завърши или завършва, в случай че би трябвало да бъдем почтени. От друга страна в триъгълника Китай-Русия-САЩ американският хайлайф вярно счита, че е Русия. Но проблем има в това, че Китай към момента не е военно съпоставим със Съединени американски щати, а Русия е. 
Прочетете книгата на Клаус Шваб, последната му книга. Аз персонално се колебая, че той я е написал, само че това е друга тематика. И там ще видите в действителност, че един от вероятните сюжети, несъмнено, за развиване на света – елиминиране на националните страни като отживели времето си, съсредоточаване на ресурса в безусловно букет от транснационални корпорации, които имат не физиономията даже на корпоративни, на стопански субекти, по-скоро на политико-военно-икономически субекти , както едно време е било с Индийската компания да речем в Индия, която е превзела Индия, а не Англия, Британия. Тя доста по-късно с въстание постанова своя доминитет в Индия.
Тоест, ние се връщаме, въпреки че историята в никакъв случай не се връща, към един свят бих го нарекъл на няколко исторически скорости. Ще има опит да бъде консолидирано едно ядро на развития Западен свят с всичките вероятни кошмари, които описваме от „ 1984 “ на Оруел, към него гравитират някакви светове, които са по-скоро в предисторията, в една вторична архаичност, в каквато попада Африка, попадат големи територии от Латински Америка, част от Югоизточна Азия, и ще има централизирани военни империи, каквито съставляват тези да речем в Китай, в Русия и така нататък. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР