Словенското правителство възстановява хиляди глоби, наложени на граждани, които са

...
Словенското правителство възстановява хиляди глоби, наложени на граждани, които са
Коментари Харесай

Словения възстановява парите на хората, глобени по време на пандемията

Словенското държавно управление възвръща хиляди санкции, наложени на жители, които са нарушили заповедите за носене на маски и обществено разграничаване по време на пандемията.

В резултат на твърдите ограничения за надзор, словенците бяха глобени за дребни нарушавания, като това да ядат сандвич навън.

Общата сума на издадените санкции сред март 2020 година и май 2022 година е към 5,7 млн. евро. Съгласно законодателството, показано от сегашното държавно управление на страната, ще бъдат възобновени 1,7 млн. евро, които са били платени под формата на санкции, оповестява Euronews.

Всички нарушавания ще бъдат отстранени от формалните досиета на хората, а производствата по наложително осъществяване на наказванията ще бъдат спрени.

Сред десетките хиляди хора, които чакат възобновяване на сумата, е и водач на куриерска компания, който натрупва популярност, откакто е обкръжен от полиция, поради това, че смъква маската си до момента в който закусва навън.

Кадрите, показващи мъжа, на който е наложена санкция от 400 евро, възмущават доста словенци, които считат, че полицията е наложила несъразмерни ограничения за блокиране на постройката, пред която той закусва.

Приетият през септември законопроект е дефиниран от министъра на правораздаването Доминика Шварц Пипан, като опит да се компенсират ексцесиите на пандемичната полицейска активност при предходното държавно управление - или както тя се показва, " несправедливостите, които бяха осъществени по отношение на жителите посредством корист с наказателното право и противоконституционно и прекалено посягане върху правата на индивида ".

Подобно на доста други страни по света, в Словения се организираха митинги против някои от по-строгите ограничения против пандемията.

Сред ограниченията, въведени от тогавашното държавно управление, бяха рестриктивните мерки за придвижване, групово събиране и условието за носене на маски навън.

На последните парламентарни избори в страната, извършени през април 2022 година, това държавно управление беше сменено от лявоцентристка коалиция. Сред основните въпроси в акцията беше публичната паника от политическия модел на предходния кабинет, за която доста словенци се притесняваха, че води страната по път, сходен на този на Унгария на Виктор Орбан.

В нощта на избирането си актуалният министър-председател Роберт Голоб отпразнува " успеха, която ще ни разреши да върнем страната към свободата ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР