Словенската авиокомпания Adria Airways подаде молба за ликвидация и отмени

...
Словенската авиокомпания Adria Airways подаде молба за ликвидация и отмени
Коментари Харесай

Словенската авиокомпания Adria Airways обяви фалит

Словенската самолетна компания Adria Airways подаде молба за разпродажба и анулира всички полети, откакто финансовите проблеми я принудиха да прекрати множеството си полети през последната седмица. Последният полет на самолетната компания беше сутринта на 30-ти септември, с цел да докара от Европейското състезание в Париж волейболния тим на Словения назад вкъщи.

Производството по неплатежоспособност е стартирано от управлението на компанията поради финансовото положение на Adria Airways. Авиокомпанията е най-новото попълнение в листата от дребни европейски самолетни компании, които се сблъскват с финансови усложнения на фона на свръхкапацитета на промишлеността, конкуренцията и високите цени на горивата. От предишния вторник насам Adria Airways анулира над 400 полета, засягащи повече от 15 000 пасажери, заяви Ройтерс.

Министърът на на икономическото развиване и технологиите на Словения Здравко Почивалшек неотдавна разгласи, че държавното управление обмисля основаването на нова национална самолетна компания с интернационален сътрудник, която да усъвършенства интернационалните връзки на страната. По думите му банкрутът на Adria Airways ще се отрази отрицателно на стопанската система и туристическата промишленост на Словения. Министърът на икономическото развиване на Словения сподели още, че държавното управление не може да се намеси, с цел да помогне на Adria Airways, защото компанията е частна и има огромен дълг. Смята се, че задълженията на Adria са за минимум 90 милиона евро.

Adria Airways е учредена преди 58 години през март 1961 година Бившият словенски народен авиопревозвач бе продаден през 2016 година на немския капиталов фонд 4K Invest. Макар лозунгът на самолетната компания да беше "Излитане към бъдещето ", явно Adria Airways скоро няма да излетява от на никое място. Adria Airways стана третата европейска самолетна компания, която разгласи банкрут тази седмица. Френската нискотарифна самолетна компания XL Airways разгласи през днешния ден, че анулира всички полети, два дни преди предстоящо решение на френски съд за допустимо обновяване или очистване. Холандският клон на английската компания Thomas Cook също разгласи през днешния ден несъстоятелност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР