Следвайте Гласове в Украинските войски съобщиха за прекъсване на техните

...
Следвайте Гласове в Украинските войски съобщиха за прекъсване на техните
Коментари Харесай

Сателитите на Мъск над Украйна мистериозно гаснат

Следвайте " Гласове " в
Украинските войски оповестиха за спиране на техните информационни устройства Starlink на фронтовата линия, което попречва напъните за освобождение на територия от съветските сили, съгласно украински публични чиновници и бойци, оповестява " Файненшъл таймс ".

Хиляди терминали Starlink, създадени от SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, бяха закупени от държавното управление на Съединени американски щати и групово финансирани от донори, с цел да оказват помощ на украинските войски да ръководят дронове, да получават жизненоважни разследващи актуализации и да споделят между тях в региони, където няма други сигурни мрежи. Системите, които свързват дребна антена към терминал с височина 35 сантиметра, също по този начин обезпечават интернет за украинските цивилни.
Някои от спиранията доведоха до " пагубна " загуба на връзка през последните седмици, сподели почитан украински държавен чиновник, който е директно осведомен с казуса. За доста от тези спирания на телекомуникацията се оповестява, когато украинските войски започнаха да нарушават фронтовата линия в следена от Русия територия, а някои - по време на яростни борби, сподели украински формален представител, говорейки пред " Файненшъл таймс " при изискване за анонимност.
Проблемите с Starlink бяха изключително остри на юг към областите Херсон и Запорожие, само че също по този начин се случиха и по фронтовата линия в източен Харков, Донецк и Луганск, сподели още той. И четирите района са в центъра на интензивна украинска контраатака и бяха декларирани предишния месец от президента Владимир Путин като част от Русия след така наречен " референдуми ", проведени от проксита на Кремъл. 

Друг формален представител на Киев сподели, че спиранията на връзките са били необятно публикувани и са довели до под паника позвънявания от бойци до линиите за помощ. И двамата украински чиновници споделиха, че проблемите са зародили, когато бойците са освободили територия, завзета от Русия, и са минали в нахлуване през фронтовата линия.
Прекъсванията акцентират голямата роля на информационните системи на Мъск на бойното поле, до момента в който контраофанзивите на Украйна в източната и южната част на страната тласкат руснаците към оттегляне.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР