Инфо: Anadolu AgencyСнимка, разпространена в социалните мрежи, показва как израелски

...
Инфо: Anadolu AgencyСнимка, разпространена в социалните мрежи, показва как израелски
Коментари Харесай

Израелски войници изгориха библиотеката на университета Ал-Акса в Ивицата Газа

Инфо: Anadolu Agency

Снимка, публикувана в обществените мрежи, демонстрира по какъв начин израелски бойци подпалват библиотеката на университета Ал-Акса в град Газа по време на наземната атака против анклава.

Снимка, споделена от израелски бойци и медии в четвъртък, демонстрира боец, който държи книга, а зад него гори огън в библиотеката на университета Ал-Акса, една от най-големите библиотеки в Ивицата Газа.

Израелските сили проникнаха в някои университети, ситуирани западно от град Газа, на два пъти: първо през ноември 2023 година и още веднъж през февруари 2024 година

По време на двете офанзиви израелските сили изцяло унищожиха университетите Ал-Азхар, Ислямския университет и Ал-Акса, трите най-важни и най-големи университета в линията Газа.

След експлоадирането на израелската война против Газа на 7 октомври бойците се похвалиха с публикуването на видеоклипове, документиращи техните нарушавания в обсадената територия.

Израелската войска не взе никакви наказателни ограничения против тези бойци.

Видеоклип, публикуван в четвъртък от израелци в обществените медии, сподели по какъв начин израелски боец в линията Газа хвърля в огъня свещената за мюсюлманите книга Коран.

Израел стартира брутална атака против линията Газа след офанзивата на 7 октомври 2023 година от палестинската формация Хамас, която умъртви близо 1200 души.

Най-малко 35 800 палестинци бяха убити, по-голямата част от които дами и деца, а 80 200 други са ранени от предишния октомври насам.

Повече от седем месеца след израелската война големи елементи от Газа са в руини, а Израел стяга блокадата на храна, чиста вода и медикаменти.

Израел е упрекнат в геноцид от Международния углавен съд в Хага, който му подреди да подсигурява, че неговите сили не правят геноцид и че филантропичната помощ доближава до цивилните в Газа.

 

Инфо: Anadolu Agency

Превод: Юлия Семир Ал-Хаким

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР