Следващия понеделник или вторник ще внесем промени в НК, които

...
Следващия понеделник или вторник ще внесем промени в НК, които
Коментари Харесай

Нинова: Да се търси наказателна отговорност за реекспорта на лекарства, липсващи на нашия пазар


Следващия понеделник или вторник ще внесем промени в Наказателен кодекс, които ще водят до търсене на наказателна отговорност за реекспорта на медикаменти, които липсват на нашия пазар. Това съобщи на брифинг в Народно събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

До края на март идната година ще се опитаме да създадем народен диалог с резултат за нов модел в опазването на здравето. Ще го представим в обществото за той да бъде включен в бюджета за 2019 година, разясни Нинова. Тя добави, че е наложителна промяната на модела на опазването на здравето, само че това няма по какъв начин да стане без общо единодушие. „ Предлагаме две групи дейности - краткосрочни и дълготрайни. Не може всеки ръководещ да прави опити в опазването на здравето. Това не е продуктивно ”, акцентира Нинова.

Моделът на опазването на здравето не може да продължава по този метод, колкото и да се усилва бюджетът на Здравната каса парите изтичат, а резултатът не е възстановяване на здравната услуга за хората. Това се удостоверява и от констатациите на прокуратурата в последните дни, аргументира се тя.

Временните незабавни ограничения, които предлагаме: през вчерашния ден внесохме предложение за възбрана за лицензиране на нови лечебни заведения, до момента в който не се реши трайно казусът, а на следващия ден – друго, посредством което държавните и общински лечебни заведения да бъдат пререгистрирани от търговски сдружения в лечебни заведения по закона за лечебните заведения, и трето - ново ценообразуване на клиничните пътеки в новия рамков контракт, означи Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР