Следващите фактури за ток, които ще получим, ще бъдат малко

...
Следващите фактури за ток, които ще получим, ще бъдат малко
Коментари Харесай

ЕВН предупреждава: Фактурите за ток - с две цени

Следващите фактури за ток, които ще получим, ще бъдат малко по-сложни. Те ще съдържат два обособени съставния елемент - ползване по старите цени до 30 юни и ползване по новите след тази дата. За това предизвестиха през вчерашния ден от ЕВН България.

Дружеството дава опция клиентите сами да отчетат електромерите си и да дават данните в офис на ЕВН. Декларации ще се одобряват в интервала 1 юли (понеделник) - 3 юли 2019 година (сряда) в това число. Самоотчитането се прави по избор на клиентите, без да анулира реализирането на регулярен месечен доклад на електромерите от страна на сдружението, припомнят оттова.

За всички клиенти, които няма да засичат електромерите си към 1 юли 2019 година, ще важи следният принцип, който се ползва всекидневно при промяна на цени: количеството употребявана сила по остарели цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2019 година до 30 юни 2019 година в това число по междинната дневна консумация на клиента за цялостния регистриран интервал.

Количеството употребявана сила по нови цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от 1 юли 2019 година до датата на отчитане през юли 2019 година отново по същата междинна дневна консумация за целия регистриран интервал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР