Следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване

...
Следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване
Коментари Харесай

Русия предлага Украйна да преименува Киев на... Нуланд

Следващата разумна стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване на историята би трябвало да бъде да преименува столицата си от Киев на Нуланд в чест на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд. Това написа в " Телеграм " ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, оповестява ТАСС.

Ироничният му коментар беше във връзка решението на режима на украинския президент Володимир Зеленски да преименува улица " Юрий Гагарин " в Киев на името на американския астронавт Нийл Армстронг.

" Неонацисткият режим, откакто унищожи историята на своя народ, трансформира Украйна в американска колония. Следващата стъпка за украинския президент Володимир Зеленски би трябвало да бъде преименуването на Киев на Нуланд (в чест на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати, който раздаваше бисквитки по време на преврата на Майдана през 2014 г.) ", отбелязва Володин.

По негови думи след държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година " режимът в Киев поредно пренаписва историята ".

" В учебните заведения и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора международна война. Замениха 9 май с 8 май, тъй че да е като на Запад ", разкритикува той. Володин напомни и че в Украйна са забранили признака на успеха - Георгиевската лента, " преследвайки тези, които я носят ".

Те започнаха да популяризират нацистките организации, а точно ОУН и УПА (забранени в Русия), акцентира още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР