Около половината от гласоподавателите в САЩ се противопоставят на незаконното

...
Около половината от гласоподавателите в САЩ се противопоставят на незаконното
Коментари Харесай

Половината от американците са против центровете за задържане на мигранти

Около половината от гласоподавателите в Съединени американски щати се опълчват на противозаконното въдворяване на имигранти в страната в лагери за задържане , до момента в който чакат депортиране, демонстрира ново изследване на Reuters/Ipsos, което допуска, че американците може да са внимателни към по-суровите ограничения, които Доналд Тръмп обмисля.

Около 54% ​​от записаните гласоподаватели се опълчват на потреблението на лагери за задържане, до момента в който 36% поддържаха сходен ход, а 10% споделиха, че не знаят или не са дали отговор, сочи изследването. Все отново 56% споделят, че множеството или всички незаконни имигранти в Съединени американски щати би трябвало да бъдат депортирани.

Кандидатът за президент на републиканците Тръмп трансформира битката с незаконната имиграция в централна част от акцията си за преизбиране против президента демократ Джо Байдън. Имиграцията се обрисува като главен въпрос за гласоподавателите, изключително републиканците, в навечерието на изборите на 5 ноември.

The New York Times заяви предходната година, че някогашният президент Тръмп, в случай че бъде избран отново, възнамерява да построи огромни лагери за задържане на имигранти в очакване на вероятно депортиране.

В изявление за списание Time, оповестено през април, Тръмп сподели, че ще обмисли потреблението на лагери, само че че " няма да има толкоз огромна потребност от тях ", тъй като хората ще бъдат бързо депортирани.

Том Хоман, някогашен имиграционен чиновник на Тръмп, който би могъл да се причисли към втора администрация, сподели, че ще са нужни палатки, защото от ден на ден противозаконни имигранти в Съединени американски щати биват задържани в очакване за депортиране, надхвърляйки съществуващия потенциал на лагерите за задържане.

" Ще би трябвало да ги задържаме някъде ", сподели той в изявление.

Хоман сподели, че палатките ще се придържат към стандартите за задържане, избрани от имиграционните и митническите служби на Съединени американски щати и че няма да бъдат " концентрационни лагери ".

Той изясни, че войските на Националната армия биха могли евентуално да поддържат интервенции по депортиране, само че чиновниците на реда ще би трябвало да извършат арестите.
 Байдън: Тръмп желае реванш, а не да води Америка
Байдън: Тръмп желае реванш, а не да води Америка

Кандидатът на републиканците води нападателна акция

Говорителят на акцията на Тръмп Каролин Лийвит не разяснява вероятното потребление на лагери в изказване за Ройтерс, само че сподели, че Тръмп ще " разпореди присъединяване на всяка федерална и щатска власт, нужна за започване на най-голямата интервенция по депортиране в американската история ".

Байдън победи Тръмп през 2020 година, обещавайки да промени доста от твърдолинейните имиграционни политики на Тръмп, само че се сблъска с рекорден брой мигранти, хванати да пресичат незаконно границата сред Съединени американски щати и Мексико. Байдън втвърди метода си към незаконната миграция в навечерието на изборите.

Говорителят на акцията на Байдън Мака Касадо сподели в изказване, че американците " желаят решения за гранична сигурност и имиграция, а не жестокия, неефикасен безпорядък, който Доналд Тръмп предлага ".

Около 85% от гласоподавателите републиканци в изследването на Reuters/Ipsos споделят, че множеството или всички незаконни имигранти в Съединени американски щати би трябвало да бъдат депортирани, спрямо 26% от демократите и 61% от самостоятелните.

Но по-малко гласоподаватели се съгласиха с изказванието, че незаконните имигранти в страната би трябвало да бъдат задържани и въдворени в лагери за задържане, до момента в който чакат делата си за депортиране.

Около 62% от записаните републиканци декларират, че са съгласни, спрямо 12% от демократите и 35% от самостоятелните.
 Тръмп пропагандира измежду най-твърдите си последователи
Тръмп пропагандира измежду най-твърдите си последователи

Кампанията за Белия дом набира скорост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР