Следствието остава в прокуратурата. Това стана ясно при повторно гласуване

...
Следствието остава в прокуратурата. Това стана ясно при повторно гласуване
Коментари Харесай

Следствието остава в прокуратурата

Следствието остава в прокуратурата. Това стана ясно при наново гласоподаване в Народното събрание на оспорените разпореждания в Закона за правосъдната власт. С гласуването в зала бе отхвърлено предлагането на " Възраждане " за изваждането на следствието от прокуратурата.

Парламентът прегледа на второ четене президентското несъгласие върху Закона за правосъдната власт, с който се планува основаването на специфичен механизъм, посредством който да бъдат разследван основният прокурор или негови заместници при съществуване на данни за осъществявани закононарушения. Промените плануват прокурорската гилдия да назначава прокурор за следствие освен на сигнали против основния прокурор, само че и в случаите, когато сигналът е против самия зам. основен прокурор.

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за правосъдната власт, с които се задължава Висшият правосъден съвет в шестмесечен период да построи и вкара единна система за инцидентно систематизиране, като дотогава се ползват настоящите системи за инцидентно систематизиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР