Следствие по дело за евентуално отравяне на руския опозиционер Алексей

...
Следствие по дело за евентуално отравяне на руския опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Русия ще разследва отравянето на Навални, ако...

Следствие по дело за вероятно отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални ще стартира, в случай че бъде доказано съществуването на отровно вещество в неговия организъм. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руски специалисти от вътрешното министерство не престават доследствената инспекция по случая, " почнала на практика незабавно ", и тя де факто съставлява следствени дейности, означи той, представен от ТАСС. Лекарите от болничното заведение в сибирския град Омск, където в началото бе настанен Навални, " предоставяха надалеч повече и надалеч по-често информация за положението на болния и на публицисти, и на всички заинтригувани " от сътрудниците си в берлинската болница, където в този момент лекуват опозиционера, сподели Песков.

Той отхвърли да разяснява изказването на беларуския президент Александър Лукашенко, съгласно който Германия и Полша са фалшифицирали данните за отравяне на Навални. Лукашенко изясни през вчерашния ден, че е прехванат диалог в този смисъл сред Берлин и Варшава. " Още не разполагам с информация какво има в тези материали ", уточни представителят на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

Песков съобщи, че не знае дали съветският президент Владимир Путин и Лукашенко са обсъждали в телефонните си диалози дейностите на силовите структури по време на митингите в Беларус. Тези дейности са " вътрешна работа на Беларус, нямаме желание да се месим в тези вътрешни работи ", сподели той. Но увери, че Русия " обръща внимание " на това, че правата на индивида би трябвало да бъдат спазвани по време на манифестации. Кремъл се готви да посрещне скоро в Москва Александър Лукашенко, сподели още Песков и даде обещание " да заяви навреме " точната дата. В сряда съветският външен министър Сергей Лавров осведоми, че визитата ще се състои до две седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР