НИЦА, Франция (АП) — Френският прокурор в Нова Каледония заяви,

...
НИЦА, Франция (АП) — Френският прокурор в Нова Каледония заяви,
Коментари Харесай

Френският прокурор в Нова Каледония каза, че властите разследват заподозрени зад смъртоносни безредици

НИЦА, Франция (АП) — Френският прокурор в Нова Каледония съобщи, че управляващите са почнали следствие на вълнения, довели до гибелта на седем души и обилни опустошения в тихоокеанския архипелаг с десетилетия на напрежение сред тези, които се стремят към самостоятелност, и тези, лоялни към Франция.

Насилието избухна на 13 май в отговор на опитите за корекция на френската конституция и смяна на изборните описи в Нова Каледония. Франция разгласи изключително състояние в своята тихоокеанска територия на 15 май и изпрати стотици подкрепления на войски, с цел да помогне на полицията да потуши протеста, включващ пукотевица, конфликти, грабежи и палежи.

„ Ние се интересуваме от тези, които дърпат струните, които са управлявали планирането и са направили тези злоупотреби в Нова Каледония “, сподели прокурорът Ив Дюпа късно във вторник в изявление за телевизионния оператор France Info. Той добави, че следователите се интересуват от всеки на острова, „ каквото и да е неговото равнище на присъединяване и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР