Следствие на пандемията се наложи да променим много неща –

...
Следствие на пандемията се наложи да променим много неща –
Коментари Харесай

Най-доброто време за вечеря според експерти

Следствие на пандемията се наложи да променим доста неща – от това по какъв начин работим, през метода ни на връзка, до питателните привички.

И в случай че преди поради тапите при прибиране от работа 19:00 часа се приемаше за „ публична “ вечеря, в този момент, когато доста от нас към момента работят от у дома, вечерята е по-скоро в 18:00… или даже по-рано.

Сега поражда въпросът: „ 18 часа не е ли прекомерно рано? Има ли „ идеално “ време за вечеря? Нека забележим какво мислят специалистите.

Идеалното време за вечеря е... всяко време сред 18 и 20 часа. Това е по този начин, тъй като дава на елементарния човек задоволително време за храносмилане, преди да си легне в 22 или 23 часа. Като се има поради това, идеалното време за вечеря ще се разграничава според от вашия циркаден темп - или по-конкретно, в случай че сте ранна птица или нощна сова.

Хората, които си лягат по-късно, е евентуално да вечерят по-късно, тъй като лягането след 12 ч. допуска, че ще имат най-малко няколко късни закуски, празни калории и ядене късно през нощта.

Защо не е добре да вечеряте прекомерно късно?

Няма нищо неприятно в закуската преди лягане, само че прекомерно късното хранене и изобилна вечеря може да повлияет на съня, и то не в положителния смисъл. Ако легнете скоро след вечеря, резултатът нормално е киселинен рефлукс и тежест, по-голяма заплаха от повишаване на килограми.

Как обядът взе участие в уравнението?

Да, пандемията (и работата от вкъщи) промени времето, когато вечеряме, само че също по този начин промени времето ни за обяд. И това би трябвало да вземем поради, когато мислим за последното хранене за деня. Колкото по-късно обядвате, толкоз по-късно тялото ви ще бъде готово за вечеря.

Ако се окажете, че обядвате в 11 сутринта (случва се), едно елементарно решение за отбягване на вечеря в 16:00 е да добавите уравновесена закуска. Тази междинна закуска ще ви помогне да превъзмогнете неконтролируемия апетит на вечеря и е по-малко евентуално да ненадейно преядете.

Закуската ще ви разреши да вземете рационално и уравновесено решение за вечеря, тъй като ще вършиме избор с сит и удовлетворен мозък, а не с гладен, емоционален или изтощен мозък.



Различава ли се идеалното време за вечеря според от пола?

Не е загадка, че хормоните въздействат на съвсем всичко и това включва нашите хранителни привички. За дамите в репродуктивна възраст гъвкавостта може да е по-добрия вид, в сравнение с да се придържат строго към времето на хранене.

Жените в репродуктивните си години, изключително по време на лутеалната фаза на цикъла - етапа след овулацията или към две седмици след нея, се нуждаят от повече калории и повече постепенно изгарящи макроси (хранителни субстанции, като протеини, въглехидрати и мазнини), с цел да поддържат кръвната захар постоянна, да поддържат здравословно тегло и да се радват на първокласен сън.

Това значи, че дамите би трябвало да слушат телата си, когато вземат решение в какъв брой часа да вечерят и даже какъв брой да ядат.

При мъжете това не важи толкоз, тъй като техните хормони се двоумят толкоз, нямат инфрадиански темп, тъй че могат да се придържат към едно и също време за хранене на всеки 24 часа.

Като цяло важи правилото, че хората би трябвало да се хранят във време, което е реалистично за техния метод на живот и привички за сън. Това може да значи да имате по-късен обяд денем, в случай че знаете, че няма да седнете да вечеряте до 21 часа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР