Следственият комитет на Русия започна проверка срещу Марина Овсянникова, която

...
Следственият комитет на Русия започна проверка срещу Марина Овсянникова, която
Коментари Харесай

Разследват руската журналистка, призовала за край на войната в тв ефир

Следственият комитет на Русия стартира инспекция против Марина Овсянникова, която нахлу нощес с антивоенен афиш в студиото на Първи канал на съветската телевизия и прекъсна централната новинарска емисия „ Время ”.

Марина Овсянникова се появи зад тила на водещата на новините с афиш, на който беше написано „ Не на войната! Руснаците са срещу войната! ” на британски език и „ Спрете войната! Не вярвайте на пропагандата! Лъжат ви! “ на съветски. Оказа се, че Марина работи като редактор в малкия екран. Тя е арестувана в полицейското ръководство на столичния регион Останкино. Междувременно правозащитната организация „ Организация на Варшавския договор Инфо ” разгласява в Ютюб видеоклип, в който Марина декларира.

„ Това, което става сега в Украйна, е закононарушение и Русия е страна-агресор. Отговорността за тази експанзия лежи на съвестта на един единствен човек и този човек се споделя Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми - рускиня и те в никакъв случай не са били врагове “.

Следственият комитет би трябвало да откри дали дейностите на Марина попадат под ударите на признатите неотдавна законодателни промени, които плануват от парична санкция до затвор за разпространение на лъжлива информация за потреблението на съветските въоръжени сили. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР