След влизането на Хърватия в шенгенското пространство се засили мигрантският

...
След влизането на Хърватия в шенгенското пространство се засили мигрантският
Коментари Харесай

Журналист от Хърватия: Мигрантският натиск се засили след влизането в Шенген

След влизането на Хърватия в шенгенското пространство се ускори мигрантският напън - нещо, от което елементарните жители въобще не са удовлетворени. Все по-често виждат по улиците на Загреб групички мигранти.

Това сподели пред Euronews Bulgaria Диана Гласнова, публицист и основен редактор на изданието на българската общественост в Хърватия.

След влизането в Шенген, тези мигранти, които идват имат цялостното право да желаят леговище и не може да им се откаже в името на човешките права, свободата на придвижване и така нататък Всички тези клишета демонстрираха, че всички страни, които най-вече желаеха мигранти, са ги желали по разнообразни аргументи - филантропичната беше последната. В шенгенската зона имат право и на разнообразни други екстри - намиране на работа, заплащане на помощи и други Нещата не са такива каквито се показват.

Хърватите постоянно са пътували умерено, даже и по времето на някогашна Югославия, единствената смяна в този момент е, че не се чака на границата със Словения и по тази причина доста хора се питат дали си струваше.

Европейските водачи изключително доста се уплашиха от това, което се случва в Италия с мигрантите. Последното изказване на министъра на вътрешните работи в Хърватия и премиера беше, че към този момент не се плануват ограничения за затваряне на границите. Най-големият проблем е на границата с Босна и Херцеговина.

Цените в Хърватия се подвигнаха доста два месеца преди влизането в еврозоната. Тихата, пълзяща инфлация малко спадна през последните месеци, само че продължава да е висока. Туристическият сезон и тази година беше добър, само че влизането в Шенген и еврозоната не докара двойно повече туристи и облаги. Пълно е с туристи, само че хората не купуват.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР