След три шампионатни мача без победа ЦСКА най-накрая се поздрави

...
След три шампионатни мача без победа ЦСКА най-накрая се поздрави
Коментари Харесай

ЦСКА не убеди при минимален успех над "Славия"

След три турнирни мача без победа ЦСКА най-сетне се поздрави с трите точки и завоюва против " Славия ". 1:0 се оказа задоволително на алените да стигнат до триумфа, въпреки че още веднъж не направиха най-хубавия си мач. Тиаго Родригес се трансформира в воин за ЦСКА, откакто означи единственото попадение за тима си.

Домакините бяха изпратени от публиката на " Българска войска " с освирквания, откакто ентусиастите не останаха удовлетворени от видяното.

Срещата се запомни и с обстоятелството, че Фернандо Каранга няма гол към този момент в трети следващ мач. Бразилският нападател имаше някои положителни шансове, само че не можа да показва головата си форма от предходните срещи. Той към този момент е в серия от 298 минути без попадение в Първа лига. Най-фрапантният пропуск на нападателя беше в продължението, когато на два метра от вратата, Каранга не съумя да я засече в мрежата.

Преди дуела " Славия " беше в серия от пет следващи мача без загуба, само че не можа да избегне провалянето на " Българска войска ". Белите нямаха кой знае какви обстановки на сметката си, а разчитаха повече на изритани топки и статични положения.

Едва в края на мача гостите пробваха масиран напън, който обаче не докара до изравнителен гол.

ЦСКА стартира по-активно и се настани в половината на " Славия ", като опитваше основно флангови офанзиви. Треньорът на домакините върна в състава Кирил Десподов, а младият футболист сподели предпочитание да се потвърди.

В 24-ата минута ЦСКА откри след прецизен изстрел на Тиаго Родригес. Каранга напредна отдясно, оправи се с трима в бяло и стреля от дребен ъгък, само че Стергиакис мазета. При добавката обаче Тиаго нямаше проблем да се разпише.

Португалецът съумя да се разпише във втори следващ турнирен мач, откакто в дуела с " Левски " го стори на два пъти.

Две минути след попадението си Тиаго можеше да вкара още един гол, само че неговият удар в долния ляв ъгъл беше избавен от Стергиакис. При последвалия корнер алените имаха още два отлични шанса, само че първо удар на Манолев с глава беше избавен, а след това от десетина метра Манолев не уцели вратата.

 ЦСКА не убеди при най-малък триумф над
© LAP.bg

През втората част ЦСКА продължи да бъде по-активния тим, само че с пропуски се регистрираха Манолев, Десподов, Густаво Кулма и Фернандо Каранга. Пропиляните положения разколебаха футболистите на Стамен Белчев и заключителните 20 минути се трансфораха в изтезание за алените.

В тях по-активен беше отборът на " Славия ", който по всякакъв начин търсеше изравнителен гол. Белите разчитаха на дълги подавания към тараните Ивайло Димитров и Калоян Кръстев, а те на няколко пъти бяха покрай задачата. Пет минути преди края гостите желаеха и дузпа за игра на Каранга с ръка, само че реферът Георги Димитров не почете техните митинги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР