След страхотния успех на „Голямата батерия на Tesla“, която промени

...
След страхотния успех на „Голямата батерия на Tesla“, която промени
Коментари Харесай

Китай изгражда мощно хранилище за електрическа енергия

След страхотния триумф на „Голямата батерия на Tesla“, която промени енергийния пазар на Австралия, стана явно, че огромните складове за електрическа енергия са витално нужни за ефикасното потребление на възобновимите източници на сила. Сега новата наклонност следва и Китай.

Китай утвърди пилотния план за строителството на гигантско вместилище за електрическа сила в провинция Гансу. То ще обезпечава стабилността на електрическата мрежа и ще усили каузи на възобновимите източници на сила.

При първата фаза на плана ще бъде построено вместилище с мощ 750 мегаватчаса, за което са готови $174 милиона вложения. Строителството на тази акумулаторна станция би трябвало да завърши през 2019 година. Следващото нарастване на мощността ще се пресметне от нуждите на електрическата мрежа и обстановката на пазара. В окончателния си тип, това би трябвало да стане най-големият сходен енергиен план в света.

Гигантската литиевойонна батерия Hornsdale Power Reserve с потенциал 129 мегаватчаса и мощ 100 мегавата към този момент промени пазара за електрическа сила в Южна Австралия. За една година тази апаратура икономиса на потребителите и на локалния оператор FCAS $40 милиона. Китай има намерение да направи нещо сходно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР