След сериозна и детайлна проверка за състоянието на БДЖ пътнически

...
След сериозна и детайлна проверка за състоянието на БДЖ пътнически
Коментари Харесай

Папукчийски: Пътническите влакове и локомотивите са в трагично състояние

След сериозна и детайлна инспекция за положението на БДЖ пътнически и товарни транспорти, в това число и на „ Холдинг БДЖ “, се оказа, че положението на пътническите влакове и локомотивите е трагично. Това сподели Красимир Папукчийски – зам.-министър на превоза и известията в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Той даде образец с новите локомотиви от предходната година, които 50% от тях към този момент са положение негодни за употреба заради това, че не са конкретизирани договорните връзки сред доставчика „ Сименс “ и БДЖ от позиция на следгаранционното обслужване.

Според Папукчийски ограниченията за БДЖ взети от предходното държавно управление не са задоволителни. Но има една позитивна мярка, а точно понижаване на инфраструктурните такси за достъп до железопътната инфраструктура.

„ Това даде опцията на огромна част от превозвачите да бъдат по-рентабилни и конкурентно способни на пазара за транспортната услуга. Но това не е мярката, която ще докара до възстановяване на положението на БДЖ “, добави той.

По думите му сливането на пътническите и товарните транспорти в една обща компания е единствено писмено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР