След съобщения за повреди по Света София, паметника от византийската

...
След съобщения за повреди по Света София, паметника от византийската
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция, че не опазва османското културно наследство

След известия за повреди по " Света София ", паметника от византийската ера в Истанбул, който беше трансфорат в джамия от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, Турция упрекна Гърция в неприятно отношение към културното завещание на Османската империя, написа гръцкият вестник " Катимерини "

" Фактът, че тези, които се допуска, че са смутени от (повредите на) " Света София ", не се опълчиха на разрушаването на джамиите в Гърция, (паметници на) културното завещание, датиращи от 16 век, които са превърнати в кина, изложбени пространства, хотели и хранилища, е прекомерно сериозен и приказва за двуличие ", написа Министерството на националната защита на Турция в " Туитър "

" Гръцката администрация, която отхвърля даже да даде гробове на мюсюлманите, откакто умрат, се пробва да подвежда личния си народ с груби заблуди... Не можете да покриете слънцето с тиня ", се споделя в обявата на турското отбранително министерство.

Припомняме, че на 18 април бяха открити повреди по Императорската врата на хилядолетнта черква Света София в Истанбул. Тя бе превърната в джамия през 2020 година, като преди този момент функционираше като музей.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР