След разгорещен дебат, в който управляващи и опозиция си размениха

...
След разгорещен дебат, в който управляващи и опозиция си размениха
Коментари Харесай

След популистко надцакване депутатите не се лишиха от почивка през август

След развълнуван спор, в който ръководещи и съпротива си размениха обвинявания в популизъм и се надпреварваха да показват кой е по-загрижен за решаването на проблемите на хората с уврежания, в последна сметка болшинството отхвърли преложението на Българска социалистическа партия Народното събрание да не почива през август, с цел да приема обществени закони.

" За " анулация на ваканцията гласоподаваха 70 депутати, 12 бяха " срещу " и 101 се въздържаха. От Движение за права и свободи не участваха в гласуването.

От левицата настояха депутатите да не почиват до момента в който не решат казуса на хората с увреждания, а ато ГЕРБ показаха подготвеност за изключителни, в случай че би трябвало и среднощни съвещания, с цел да одобряват законите, само че не склониха да се откажат от августовската почивка.

“Законите за хората с увреждания ще стоят в Народното събрание цяло лято, както и майките на деца с увреждания в палатките, а ние през това време ще почиваме “, възмути се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Цялото отношение на ръководещите към майките на деца с увреждания е в репликите: “Да ми се махат от главата “ и “Стига с тази една палатка “, разяснява тя във връзка реплики на премиера Бойко Борисов и депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

“Би ми се желало този спор и вашите причини да ги бяхме изнесли начело. Моля ви, сътрудници, които се изказахте отсам, идете на 10 метра от Народното събрание и го кажете на майките. Тук ви е елементарно зад стените “, сподели тя. Нинова прикани ръководещите да опровергаят това чувство като гласоподават за анулацията на ваканцията на депутатите.

“Нашето надменност е причина за това отношение на хората към нас. Многократно сме поставяли този въпрос - политическата класа да се осъзнае и да почнем сами да се откажем от привилегии “, разяснява Нинова.

В отговор от ГЕРБ нападнаха Нинова, че редовно отсъства и не взе участие в гласувания и даже бе представена информация, че от 90 гласувания е взела участие в пет. “279 натискания на копчето имате, с цел да лишите онкоболните от медикаменти през декември 2017 година, и след диалог с премиера - 93 пъти сте натиснали копчето тъкмо за противоположното “, не им остана длъжна Нинова.

В отговор Десислава Атанасова (ГЕРБ) съобщи, че ще поддържа да се работи през август, в случай че Нинова ѝ подсигурява, че когато се разисква закона, ще бъде в пленарна зала освен за регистрацията. “Оказва се, че четири седмици изобщо не сте била в пленарна зала, а когато сте била, сте го правили епизодично “, разяснява Атанасова.

Дебатът за проблемите на хората с увреждания бе обогатен с репликите на Тома Биков “На една столетна партия не ѝ отива да подскача, тъй като може да получи инфаркт “ и въпросът на Данаил Кирилов “колко от инвалидите на открито са жертви на ненавременното информиране за повредата в Чернобил “.

“Как си позволявате да вършиме политика с болките на хората? Не ви ли е позор? “, възмути се от своя страна сътрудника им Вежди Рашидов по адрес на левицата.

Същевременно съдружният сътрудник и ръководителят на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров се разгласи " за " това да се работи през август, тъй като имало публично потребен смисъл. “Щях да приема предлагането да се анулира ваканцията, в случай че беше направено юридически грамотно “, уточни обаче Сидеров. " План за деяние, период, отговорник ", изиска още той.

Според водача на " Воля " Веселин Марешки е див популизъм да излезеш и да кажеш, че за 30 дни ще решиш това, което за години не си решил. “Дайте да работим на нощна промяна, да работим на три смени, и какъв е резултатът “, попита той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР