След провеждане на обществена поръчка с предмет Tекущи ремонти на

...
След провеждане на обществена поръчка с предмет Tекущи ремонти на
Коментари Харесай

Започнаха ремонти на тротоари в 5 населени места в община Разград

След осъществяване на социална поръчка с предмет „ Tекущи поправки на тротоари и паркинги в гр. Разград и обитаемоте места на Община Разград по обособени позиции “ стартира осъществяването на дейностите по част от обособените позиции, в които са включени ремонтите.

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед през днешния ден на подготвителните и първите ремонтни действия на три от обектите на Обособена позиция 2: „ Текущ ремонт на тротоари с асфалтобетон “. Той пожела противоречива работа на ръководителите на обектите и служащите, ангажирани с тази активност. Заместник-кметът Добрин Добрев изрази убеденост, че ремонтите ще се извършат качествено и в периода, очакван по контракта за осъществяване на публичната поръчка, с цел да могат жителите и гостите на Разград, Липник, Киченица, Ясеновец и Топчии да употребяват по-скоро усъвършенстваната инфраструктура в тези обитаеми места.

Обществената поръчка по тази обособена позиция е извоювана от „ Пътно строителство ”АД. Работа е почнала по: тротоара по бул. „ Априлско въстание ” от бул. „ Странджа ” до ул. „ Перистър ”, дължината на тротоара е 480 м.; алеи в градинката до Република България ”Проф. Боян Пенев ” – площ 400 кв.м.; както и 540 кв.м. тротоар в село Киченица. По тази обособена позиция ще се ремонтира и тротоарът по ул. „ Странджа ” – от ул. „ Дунав ” до ул. „ Добруджа ” – и от двете страни, като общата дължина е 550 м., а квадратурата – 2520 кв.м.

Останалите три обособени позиции ще се извършват от друга компания, спечелила публичната поръчка в тази част. Очаква се „ Петстрой ”ЕООД да стартира ремонтните действия през идната седмица. Най-много са обектите по обособена позиция 1 – шест на брой. Те са в три обитаеми места. В Разград предстоят поправки с бетонова настилка на: източния тротоар по ул. „ Перистър ” от бул. „ Априлско въстание ” до ул. „ Кресна ” с дължина 650 м. и обща площ 1820 кв.м.; ул. „ Росица ” от ул. „ Осъм ” до ул. „ Княз Борис ” с дължина 363 м. и обща площ 944 кв.м. и ремонт на тротоар по ул. „ Димитър Хранов ” от ул. „ Св. Климент ” до площада през църквата „ Св. Николай Чудотворец ” с дължина 107 м., както и на съседен паркинг, обслужващ административна постройка на бул. „ Априлско въстание ”17. По тази обособена позиция е очакван и ремонт на тротоар на ул. „ Трети март ” в Ясеновец – 250 м. – част от републикански път III-203, от лявата страна на пътя при влизане в посока Разград-Исперих. Предвиден е и ремонт на тротоар на площада сред ул. „ Вапцаров ” и „ Витоша ” в село Липник. Той е с площ 400 кв.м.

Два тротоара с бетонови плочи са включени в Обособена позиция 3 – от двете страни на моста по ул. „ Странджа ” – с дължина 40 м. и широчина 5,20 м. от всяка от двете страни и тротоара по ул. „ Вардар ” – от ул. „ Росица ” от №1 до №11 с дължина 50 м.

По Обособена позиция 4 е очакван ремонт на площад в центъра на село Топчии. Квадратурата му е 2100 кв.м., новата настилка на площада ще е от вибропресованиплочи 40/40/5, сиви на цвят.

Общата стойност на ремонтните работи по публичната поръчка е 337 022,49 лева без Данък добавена стойност, средствата са от общинския бюджет.

Обектите, включени в публичната поръчка, са избрани след сигнали от жители, открита от общински специалисти нужда от поправки за възстановяване на инфраструктурата в петте обитаеми места, както и след предложение от управлението на Община Разград за включване на този разход в общинския бюджет и одобряването му от Общинския съвет.

Срокът на осъществяване на ремонтните действия е до 90 календарни дни, считано от датата на приемане на възлагателно писмо от страна на Възложителя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР