След проваления летен туристически сезон браншът вече мисли за Новогодишните

...
След проваления летен туристически сезон браншът вече мисли за Новогодишните
Коментари Харесай

COVID-19 свали цените на новогодишните оферти

След проваления летен туристически сезон браншът към този момент мисли за Новогодишните празници. Въпреки несигурната обстановка към пандемията от COVID-19, хотелите и заведенията за хранене към този момент оферират празнични предложения. За да привлекат клиенти, цените тази година са по-ниски и с цел да създадат предложенията си по-атрактивни - оферират и спомагателни събития, оповестява Българска национална телевизия.

Несигурност и ограничавания. Така може да се опише обстановката в сектора за идните зимни празници. От една страна, поради условията да се съблюдава отдалеченост сред хората, заведенията за хранене и хотелите би трябвало да работят на повърхностен потенциал. Това обаче не е преференциално от финансова позиция и заведенията рискуват да са на загуба.

От друга страна, увеличаващите се случаи на инфектирани с COVID-19 може още веднъж да принуди страната на разгласи изключително състояние и по този начин да се наложи да затворят. Оферти за Новогодишната нощ има, само че са в пъти по-малко от предходната година. Какви са цените на предлаганите пакети, ревизираха екипите ни в страната.

Цените на тридневен пакет за Новогодишните празници в четиризвездните хотели във Варна са сред 350 и 700 лв.. Интерес към тях демонстрират повече българи, в сравнение с чужденци. Вече има резервации, които не са доста по-малко от минали години.

" В последния миг ще вземем решение дали ще предлагаме единствено куверти. Най-вероятно не или ще бъдат доста лимитирани, с цел да могат всички да бъдат спокойни ", сподели Стела Деянова, хотелиер.

В Бургас са подготвени да развиват зимен туризъм посредством забавни събития и фестивали. През ноември хотелиерите в морския град ще притеглят уикенд туристи с атрактивни пакети. Първото предизвикателство пред тях е Никулден, който е и празник на града.

" Намаленията ще бъдат, сигурно, над 20% от нормалната цена, която е на рецепция, общоприета. Предполагаме, че ресторантьорският бизнес също ще се включи ", сподели Румяна Гюркан, шеф на хотел.

Празничният куверт за Нова година в Русе ще е сред 60 и 120 лева Хората към този момент се интересуват от офертите, само че в това време се въздържат да вършат резервации.

" Имам интерес да чествам отвън дома си, само че се тормозя да заплащам авансово, тъй като по този начин или другояче ситуацията в страната е несигурна и чакаме всеки миг да затворят заведенията за хранене и заведенията и да ми изгорят паричките ", сподели Розмари Митковска, гражданин на Русе.

Въпреки че в заведенията се съблюдават противоепидемичните ограничения, ресторантьорите имат терзания за идните празници.

" Всичко е страхливо, с ангажименти вероятно да се върнат парите от капарото, което би било обещано. Така че, действително видяно, бизнесът е в стрес ", сподели Красимир Иванчев, ресторантьор.

Единствените терзания на потребителите са дали няма да изгубят парите си, в случай че още веднъж бъде оповестено изключително състояние в страната. Затова някои хотели и заведения за хранене желаят по-малко капаро и дават обещание, че при най-лошият сюжет парите на клиентите ще бъдат върнати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР