След протест срещу войната на пътяМорунови загубили 18-годишния си син

...
След протест срещу войната на пътяМорунови загубили 18-годишния си син
Коментари Харесай

Потрошиха 3 автомобила на почернено семейство

След митинг против войната на пътя
Морунови изгубили 18-годишния си наследник в злополука

Полиция охранява дома им

Три автомобила на семейство, изгубило дете в злополука, бяха потрошени малко преди среднощ в село Малко градище, община Любимец. Часове по-рано Морунови взели участие в митинга против войната по пътищата и считат, че това е причина за похищението върху возилата им. Автомобилите са негодни за приложимост и би трябвало сериозен ремонт, за който фамилията няма средства сега.



Роднини на починалия Ангел Морунов стачкуваха против войната по пътищата.

“В неделя вечерта в 23:50 ч. стопираха няколко коли и започнаха да се чуват удари по ламарина и стъкла. Дъщеря ми незабавно се обади на 112. Бяхме щерка ми, шурей ми и внук ми. Всички сме под доста огромен стрес, детето също доста се уплаши. Беше ни боязън да излезем ”, споделя Тонка Стоянова, баба на починалото дете -18-годишния Ангел Морунов. Преди време тя подава молба да бъде отнета шофьорската брошура на лидера, умъртвил внука є, което не беше направено след злополуката.

Полицията, пристигнала на мястото на потрошените коли, задържа трима души. Човекът, протегнал ръка на колите на фамилията се оказа братът на отговорния водач. Минути преди вандализма някой счупил неговия “Фолксваген Пасат ”.

Докато чакал полиция дружно с 16-годишен юноша, двамата заподозрели Морунови за похищението и решили да отмъстят по същия метод. Двамата признали пред проверяващите, че отишли до дома им и поломили две “Тойоти ” и “Фолксваген ”. Трима души са били арестувани за 24 часа в ареста на районното в Свиленград. Те към този момент са пуснати на независимост, само че против тях се води следствие и се чака да им бъдат повдигнати обвинявания. След похищенията сред двете фамилии домът на Морунови е охраняван от полиция. Според органите на реда обаче напрежението е потушено и няма заплаха от нова “война ” сред роднините.

Имал 60 нарушавания на пътя
3 година условно за отговорния водач
18-годишният Ангел Морунов почина през лятото на 2020 година край гр. Любимец. Окръжният съд в Хасково даде 3-годишна условна присъда за отговорния водач, който е с 60 нарушавания на пътя и е без отнета брошура. “Моето дете умря в ръцете ми. Молих се на лекарите да вземат моя живот, а да спасят него. Искам да попитам всички институции - животът на едно дете три години условна присъда ли заслужава? ”, проплака тогава почернената майка Ива Монева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР