След преговорите между партиите е по-вероятно да произлезе ново служебно

...
След преговорите между партиите е по-вероятно да произлезе ново служебно
Коментари Харесай

Харалан Александров: Преговорите на партиите ще доведат до нови избори

След договарянията сред партиите е по-вероятно да произлезе ново служебно ръководство и нови избори . Процесът на разрушителните сили, които бяха отприщени и които доведоха до този блокаж и цикъл на крах, евентуално желаят известно време, с цел да бъдат възобновени. Това съобщи пред БНР общественият антрополог Харалан Александров.

Според него при нов избор в идните месеци ще се промени съотношението в интерес на " Възраждане " по отношение на " Продължаваме промяната ".

По отношение на  той уточни, че е допустимо да има някаква договорка . Освен договарянето, стои и прекарването и отговорността пред хората, които са ги излъчили в тези функции, добави той.

По думите му, в случай че чувството сега е за доста дълбока рецесия и невъзможност и с императивна нужда от някакво парламентарно ръководство, евентуално не е толкоз невъобразим разновидността за 6-месечно ръководство с доста необятна поддръжка.

Александров акцентира, че обстановката е такава, че политическите фигури и водачи ще завоюват от колаборация. Според общественият антрополог се изчерпа разрушителната сила на опълчването.

План А (съвместно ръководство на ГЕРБ и ПП/ДБ) не изглеждаше изначално, че е жертван на крах. Демократична България заеха рационалната позиция на въздържан участник, посочи той.
 Борисов сърдит: Щом желаете нови избори, ще ги получите
Борисов сърдит: Щом желаете нови избори, ще ги получите

Лидерът на ГЕРБ вижда скица на Политическа партия за локалните избори и дълго ръководство на Радев

Ситуацията беше трансформирана - от обстановка на тежък спор към педагогическа обстановка, която би трябвало да бъде маскирана като договаряния , тъй като нямаме равностойни участници. Това е като да тръгнеш да играеш комплициран танц с човек, който в никакъв случай не е танцувал и ти би трябвало да го учиш в придвижване, разясни Александров.

Борисов беше в ролята на педагога, който едвам сдържа откровените си усеща на шок от положението, в което заварва своя възпитаник, само че се пробва да следва положителната процедура - да го вразумява, наставлява, поучава и в същото време да се прави, че ученикът е внятен, което е доста тежко, изключително в случай че ученикът си ненавижда учителя. Изглеждаше по този начин като че ли единият танцува по разпоредбите и се пробва да научи и другия, а другият се мята по всички страни, спъва се, тръшка се. В последна сметка чувството е, че Борисов омете с тях залата за танци, че ги размяташе като парцал, което не е по този начин, добави той.

Според него част от водачите в ГЕРБ са вярвали, че може да изберат един от двата разновидността - да създадат нещо като коалиция или да предложат експертно държавно управление., чиято единствена цел бе да взриви договарянията, счита Александров.

Антропологът акцентира, че Продължаваме промяната не е политическо събитие, а стартъп, който вижда голяма бизнес опция на територията на политиката. На Политическа партия не им пука. Дошли са тук, с цел да създадат един бизнес, да изкарат едни бързи пари. Започнаха тяхната капиталова стратегия просто беше направена, само че бизнес проектът беше пресечен, тъй като бяха свалени от власт. Имат да си го довършат. До 30% са го осъществили, желаят си останалите 70. Това е едно от вероятните пояснения за какво бутат напред хора, които са тежко дискредитирани, отпред с Асен Василев, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР