След повече от две години дистанционна работа и множество отлагания

...
След повече от две години дистанционна работа и множество отлагания
Коментари Харесай

Защо присъствената работа е по-добра, според бившия шеф на Google Ерик Шмид

След повече от две години отдалечена работа и голям брой отлагания на връщането в офиса, множеството чиновници на Гугъл се връщат най-малко отчасти, а някогашният основен изпълнителен шеф на компанията Ерик Шмид няма по какъв начин да е по-щастлив.

″Важно е тези хора да бъдат в офиса, според мен,” споделя 66-годишният Шмид пред CNBC, застъпвайки тезата, че в продължение на десетилетия е потвърдено, че работата в офиса е ефикасна. “Аз съм традиционалист.”

По-рано през месеца в Гугъл беше въведена хибридната работа, като множеството чиновници се чака бъдат в офиса най-малко по три дни в седмицата. Шмид, който заемаше поста основен изпълнителен шеф на Гугъл в интервала 2001 – 2011 година, оказва помощ за трансформирането на младия тогава стартъп от Силициевата котловина в днешния софтуерен колос с пазарна стойност от 1.9 трлн. $.

Той отдава огромна част от този напредък на присъствената работа в офиса.

“Прекарахме десетилетия във водене на диалози за това, че хората би трябвало да са близо, полемиката на масата за кафе и отиването за кафе,” споделя Шмид. “Помните ли всичко това? Това неверно ли беше?”

Шмид споделя, че не е единствено въпрос на носталгия: има практични неща от това хората да работят дружно в офиса. Например, той твърди, че диалозите за професионализма, които може да са изключително нужни в компании, цялостни с млади чиновници, е доста по-трудно да се организират виртуално.

Когато Шмид стартира в Гугъл, да вземем за пример, в компанията имало “ужасно доста студенти, които се държали като че ли работното място е като университета,” споделя той. “А аз им споделях, че това не е университет. Тук става въпрос за професионализъм, не можете да вършиме това. И или това може би е нелегално. Затова спрете в този момент.’”

По-младите чиновници, изключително тези на възраст сред 25 и 35 година, може също по този начин да употребяват ситуацията в офиса, с цел да развиват по-ефективно управническия си жанр, споделя Шмид. За него това включва научаването на етикета на срещите, уменията за представяне, политиката на работното място и оправянето с съперници както вътре в компанията, по този начин и отвън нея.

“По отношение на възрастта, това е времето, в което те се учат,” споделя той. “Ако пропуснете това, тъй като си седите вкъщи на дивана, до момента в който работите, не знам по какъв начин изграждате страхотни мениджърски умения, почтено, не знам.”

Има и изключения, отбелязва Шмид. Някои чиновници може да имат профилирани функции, които не изискват доста лична връзка, други пък съществено да не харесват общественото естество на офиса, а мнозина евентуално не чакат с неспокойствие да включат дълги пътувания от и до работа в деня си.

“Мисля, че има доста доказателства, че хората са обществени същества,” споделя, в последна сметка, Шмид. “И че актуалните виртуални принадлежности не са същите като неофициалните мрежи, които се основават при съдействието.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР